Moet u Bitcoin Vault kopen?

Bitcoin Vault is de naam van een van de vele cryptocurrencies die het succes van de originele Bitcoin (BTC) willen volgen. Maar is Bitcoin Vault eigenlijk een verbetering ten opzichte van BTC en is het de moeite waard om in te investeren?

De recente prijsrecords van Bitcoin (BTC) brengen het onderwerp cryptocurrencies onder de aandacht van het grote publiek en steeds meer mensen overwegen een investering. Daarbij komt dat de belangstelling vaak uitgaat naar alternatieven voor BTC, zoals Bitcoin Vault (BTCV). Dit komt omdat BTCV niet alleen het aantrekkelijke woord Bitcoin in zijn naam heeft, maar ook reclame maakt voor functies die BTC niet heeft. Maar is Bitcoin Vault echt een veelbelovende investeringsmogelijkheid vanuit het perspectief van een investeerder?

Achtergrond van Bitcoin Vault

Bitcoin Vault werd gelanceerd in december 2019 en begon te handelen op cryptobeurzen in maart 2020. BTCV werd ontwikkeld door een team uit Polen. Dit was bedoeld om het concept van Bitcoin als waardeopslag te kopiëren en tegelijkertijd BTCV te optimaliseren voor dagelijks gebruik. Zo laat BTCV bijvoorbeeld toe dat transacties tot 24 uur na de feiten worden geannuleerd. Dit is bedoeld om de angst van de gebruikers weg te nemen om fouten te maken in de nog onbekende manier van het overbrengen van cryptocrèmes. Verder biedt Bitcoin Vault voor gebruik in de zakelijke omgeving de mogelijkheid om transacties alleen uit te voeren nadat meerdere verantwoordelijke partijen digitaal hebben ingestemd, deze functie heet Multi Signature.

Op papier klinkt de functieset van Bitcoin Vault interessant. Maar een blik op de harde cijfers is ontnuchterend. Coinmarketcap kan, zelfs met zijn gesofisticeerde analyses, niet bepalen hoeveel BTCV er daadwerkelijk in omloop zijn en kan dus geen marktcap kwantificeren. In de lijst van grote cryptokringen staat deze dienst op ongeveer 2340, hopeloos ver achter de gevestigde cryptokringen. Het overzicht van de handelsplatformen waar BTCV is genoteerd is ook geen pro-argument. De grote en bekende crypto-uitwisselingen zoals Binance en Coinbase onthouden zich van ondersteuning van Bitcoin Vault. Er wordt geen officiële reden voor gegeven, maar het is waarschijnlijk te wijten aan technische twijfels over BTCV.

Bitcoin vs. BTCV

In vergelijking met Bitcoin is het beeld voor BTCV dus vrij zwak. Bitcoin is in 2009 begonnen en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een volwaardige activaklasse. Meer dan $700 miljard aan kapitaal heeft zich verzameld achter BTC, en het dagelijkse handelsvolume in Bitcoin bedraagt meer dan $50 miljard op vele dagen. BTC is niet alleen genoteerd op alle cryptobeurzen, maar ook op traditionele beurzen via Bitcoin-futures en -opties. Deze situatie garandeert Bitcoin te allen tijde eerlijke marktprijzen en liquiditeit.

De prijscurve van Bitcoin vertoont een gestage opwaartse trend in de afgelopen tien jaar, ondanks enkele tijdelijke dips. Alleen al in de laatste 12 maanden is BTC verviervoudigd in prijs, van iets minder dan 9.000 dollar naar momenteel ongeveer 38.000 dollar. Bitcoin Vault daarentegen werd aan het begin net geen jaar geleden gequoteerd op ongeveer 24 US-dollar, maakte in de zomer van 2020 een hoogtepunt mee tot ruim 400 US-dollar en is sindsdien teruggevallen tot ongeveer 80 US-dollar. Er dient te worden opgemerkt dat BTCV op de meeste handelsdagen slechts ongeveer 20 miljoen US dollar verplaatst, zodat individuele transacties een grote invloed kunnen hebben op de prijsvorming.

Conclusie: De echte Bitcoin blijft de zilveren kogel voor investeringen in crypto.

Men moet zich niet laten verblinden door de naam als investeerder in Bitcoin Vault. BTCV is grotendeels irrelevant gebleven in de crypto-industrie en heeft zich nog lang niet gevestigd als een activaklasse in de traditionele financiële wereld zoals de originele Bitcoin. Terwijl BTC zijn sterke punten laat zien als waardeopslag in tijden met aanzienlijke inflatierisico’s, dreigt Bitcoin Vault te eindigen als een zogenaamde Shitcoin. Dit verwijst naar cryptokringen die vrijwel waardeloos worden door de prijsontwikkeling en een gebrek aan kapitalisatie. Als u Bitcoin Vault van dichterbij bekijkt, zult u fundamentele gebreken tegenkomen. Wij raden u daarom sterk af om geld te investeren in BTCV.

Naar onze mening is de situatie anders voor investeringen in Bitcoin. De moeder van alle cryptokringen is een onmisbaar onderdeel geworden van de moderne wereld en grote bedrijven zoals MicroStrategy beginnen BTC te verkiezen boven de Amerikaanse dollar als valuta voor hun kasreserves. Forecasters geloven dat Bitcoin als “digitaal goud” aanzienlijke prijsverhogingen zal blijven maken en beschouwen een prijsdoel van 100.000 dollar als realistisch op de middellange termijn. Daarom, zoals vaak het geval is in het leven: Het origineel verslaat de imitator, en dit verschil is duidelijk te zien in Bitcoin vs. Bitcoin Vault.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*