Bitcoin (BTC) expert voorspelt: 2023 volatiel jaar, rally vanaf 2024

Volgens Arthur Hayes, de voormalige CEO van BitMEX, is de nabije toekomst van Bitcoin (BTC) voorspelbaar: In 2023 zal de prijscurve van Bitcoin volatiel blijven, in 2024 zal een rally beginnen, meent Hayes.

Het crypto-jaar 2023 is tot nu toe gemengd voor Bitcoin (BTC): hoewel de prijscurve sinds 1 januari is gestegen van een goede 16.000 US dollar per Bitcoin tot momenteel ongeveer 27.000 US dollar, is BTC momenteel ver verwijderd van de waarden van meer dan 60.000 US dollar in het haussejaar 2021. De voormalige CEO van de cryptobeurs BitMEX, Arthur Hayes, is niettemin relatief ontspannen over de situatie. Als gastster op de podcast “What Bitcoin Did” gaf Hayes inzicht in zijn prijsvoorspellingen. Volgens Hayes zou Bitcoin de komende maanden rond zijn eerdere niveaus van 2023 moeten blijven handelen, zij het met frequente schommelingen in de prijscurve.

Hayes verwacht op zijn vroegst een trendbreuk eind 2023 en met grote waarschijnlijkheid in 2024. De dertiger noemt de komende Bitcoin halvering, die naar verwachting in april 2024 zal plaatsvinden, als een belangrijke datum. In het verleden markeerden Bitcoin halvingen, die met tussenpozen van ongeveer 4 jaar plaatsvinden, altijd het begin van een rally met een vertraging van enkele maanden, waarbij nieuwe all-time highs voor BTC werden neergezet. Daarom ziet Hayes de prijsmarkering van 70.000 US dollar als het niveau dat Bitcoin eerst moet bereiken voordat nieuwe perspectieven zich openen. In 2024 zal deze barrière worden doorbroken, meent Hayes, en in 2025/6 zal Bitcoin dan klimmen naar prijsniveaus die nog nooit eerder zijn gezien.

Hayes betrekt het Amerikaanse monetaire beleid en de macro-economische ontwikkelingen in zijn voorspellingen. Er zijn momenteel tekenen van een akkoord in het schuldenconflict in Washington en het is te voorzien dat de VS losjes zullen blijven omgaan met de overheidsfinanciën. Maar Hayes ziet dit ook als belangrijke risico’s voor een bancaire en financiële crisis die eind 2023 zou kunnen aftrappen. Voor Bitcoin gaat Hayes ervan uit dat het slinkende vertrouwen in banken een pluspunt is. Volgens Hayes zullen burgers particuliere voorzieningen treffen en Bitcoin beschouwen als een geschikt financieel instrument.

Conclusie: seizoen voor Bitcoin voorspellingen

Wie al een tijdje investeert in Bitcoin en Co. heeft ervaren hoe moeilijk prijsvoorspellingen zijn. In dit opzicht is Hayes slechts één stem onder vele; de analisten van JPMorgan bijvoorbeeld hebben onlangs 45.000 US dollar per Bitcoin als doel verkondigd en rechtvaardigen dit met parallellen met de goudprijs. Over het geheel genomen lijken voorzichtig optimistische voorspellingen voor de prijscurve van BTC voorlopig in de meerderheid en de hoop op een prijssprong is gericht op een halvering van de Bitcoin in 2024.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*