Bitcoin Cash: Controversiële harde vork leidt tot twee blokkettingen

In Bitcoin Cash (BCH) heeft een harde vork twee concurrerende blokkettingen geproduceerd. Zo zijn er op dit moment twee crypto’s op basis van BCH in omloop. De achtergrond van de situatie is een geschil over de financiering van de verdere technologische ontwikkeling van Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash (BCH) heeft zondag een evenement meegemaakt dat verstrekkende gevolgen heeft. Bij Blok 661.647 leidde een omstreden upgrade tot twee magazijnen die verschillende blokketens ondersteunen. De zogenaamde hard fork was niet onverwacht, omdat node operators moeten kiezen tussen twee versies van de update.

Een voorstel, gepropageerd door het BCH ABC-kamp, voorzag dat in de toekomst 8 procent van de nieuw ontgonnen penningen als verplichte heffing door mijnwerkers zou worden betaald aan ontwikkelaars om fondsen te garanderen voor de verdere ontwikkeling van Bitcoin Cash. Het andere kamp, dat bekend staat als BCHN (Bitcoin Cash Node), verwerpt deze regeling en heeft daarom de verplichte overgave technologisch niet uitgevoerd.

Bitcoin Cash splitst Blockchain – wat gebeurt er nu?

Een harde vork die niet door alle deelnemers aan het netwerk wordt ondersteund, zorgt er automatisch voor dat zich twee blokketens vormen die niet direct compatibel zijn met elkaar. De huidige gegevens suggereren dat het BCHN-magazijn bij Bitcoin Cash de overhand krijgt. Dit komt omdat de verdeling van de hasjraat in het netwerk weinig computercapaciteit laat zien achter BCH ABC met een verder afnemende trend.

In de aanloop naar de beurs hadden toonaangevende crypto-uitwisselaars zoals Kraken steun uitgesproken voor een Bitcoin Cash zonder verplichte overgave. Roger Ver, een van de meest prominente pleitbezorgers van BCH, gelooft ook dat BCHN de betere oplossing is. Al in februari was een poging om Bitcoin Cash, dat op dat moment nog een heffing van 12,5 procent op mijnwerkers voorzag, mislukt. Maar in die tijd konden de gesprekken een inharmonische harde vork afwenden – zoals dat nu gebeurt – door middel van gesprekken.

Investeerder verward – welke Altcoin is BCH?

Voor beleggers in Bitcoin Cash is de huidige situatie gecompliceerd. Het is mogelijk dat zij niet onmiddellijk weten welke versie van de crypto-uitwisseling van hun keuze onder BCH is opgenomen. Het is daarom essentieel dat u alert blijft om te voorkomen dat u per ongeluk BCH ABC koopt. Direct voor de harde vork stortte de prijs van Bitcoin Cash met bijna 8 procent in, maar sindsdien heeft het de meeste verliezen kunnen goedmaken.

Het blijft vooralsnog onduidelijk of BHC ABC op middellange termijn voldoende hashrate achter de hand heeft om deze blokketen en versie van Bitcoin Cash op een relevant niveau te houden.

Conclusie: Imago van Bitcoin Cash lijdt aan controverse op de achtergrond

Deskundigen benadrukken dat de controversiële Hard Fork Bitcoin Cash kan schaden. BCH is van plan om haar netwerk om de zes maanden te upgraden, wat theoretisch zou kunnen eindigen in een harde vork met telkens twee lagers. Deze onzekerheid is een vergif voor de ambities van BCH om zich verder te vestigen als betaalmiddel in de online wereld. Onlangs was Bitcoin Cash blij om deel uit te maken van de kleine kring van geselecteerde crypto valuta’s die door PayPal worden ondersteund. Daar is er, net als elders, zeker geen behoefte om de technologische achtergrond van Bitcoin Cash en de gevolgen ervan voortdurend aan klanten uit te leggen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*