Bitcoin: MicroStrategy koopt BTC voor $175 Miljoen

Nasdaq bedrijf MicroStrategy gaat door met het verschuiven van de kasreserves van Fiat naar Bitcoin (BTC). Het bedrijf heeft nu 16.796 FTK’s aangekocht voor dit doel, met een eerste partij van 21.454 FTK’s aangekocht midden augustus. Dit concept van MicroStrategy heeft veel aandacht gekregen in de Amerikaanse economie.

Voor Micheal Saylor, CEO van het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy, is de situatie duidelijk: het monetaire beleid van de Federal Reserve herbergt aanzienlijke inflatierisico’s en de wereldeconomie komt tot stilstand door de Corona-pandemie. Dus zwoer hij al in de zomer aan MicroStrategy om reserves op te bouwen in Bitcoin (BTC) en zich te ontdoen van reserves in Amerikaanse dollars en klassieke activaklassen. Medio augustus meldde MicroStrategy dat het 21.454 BTC had gekocht voor ongeveer 245 miljoen dollar. Nu kondigt Saylor aan op Twitter: MicroStrategy heeft nog eens 16.796 Bitcoin toegevoegd voor $175 miljoen. Dit maakt MicroStrategy niet alleen een walvis, maar kan ook als model dienen voor andere grote bedrijven.

De Bitcoin-strategie van MicroStrategy

In het jaarverslag van 2019 meldt MicroStrategy een goede $450 miljoen aan kasreserves. Vergeleken met 2018 is het merkbaar dat er ongeveer 350 miljoen dollar is overgeheveld van kortetermijninvesteringen naar contant geld. Dit maakte de weg van MicroStrategy naar Bitcoin vrij, zoals achteraf te zien is. In september 2020 informeerde MicroStrategy de SEC schriftelijk dat het in de toekomst Bitcoin zou gebruiken als de primaire vorm van zijn reserves. In totaal zijn de 38.250 FTK’s die nu in handen zijn van MicroStrategy ongeveer 416 miljoen dollar waard tegen de huidige prijzen, gekocht voor 425 miljoen dollar inclusief kosten.

Financieel gezien heeft de investering van MicroStrategy in Bitcoin zich nog niet terugbetaald, maar de aandelenkoers van MicroStrategy is sinds augustus met meer dan 20 procent gestegen. Dit komt omdat investeerders de argumenten ten gunste van Bitcoin lijken te volgen en de tactiek van Saylor als slim risicomanagement zien. In zijn eerste aankoopronde had Saylor de winstkansen al genoemd als argument naast de inflatiebescherming via BTC.

Lessen uit de Bitcoin-investering van MicroStrategy

De massale, onaangekondigde aankopen van BTC door MicroStrategy hebben de prijscurve van Bitcoin niet zichtbaar beïnvloed – dit is goed nieuws en weerlegt stemmen die geloven dat walvissen de prijzen kunnen beïnvloeden. MicroStrategy geeft natuurlijk geen enkele indicatie over hoe lang het bedrijf van plan is BTC te houden. Maar degenen die de overwegend positieve commentaren op de inzet van Saylor voor Bitcoin lezen, begrijpen het: Hier heeft een grote Amerikaanse onderneming snel gereageerd op veranderingen in het monetaire beleid en de economische omstandigheden. Als andere bedrijven dit voorbeeld volgen – zoals de gebroeders Winklevoss bijvoorbeeld verwachten – zal de vraag naar Bitcoin aanzienlijk groeien en dit zou uiteindelijk moeten leiden tot aanzienlijke prijswinsten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*