Bitcoin-mijnbouw in China: regering neemt verbod serieus

In de Chinese provincie Sichuan zijn ten minste 26 Bitcoin-mijnbouwbedrijven getroffen doordat zij niet langer worden bevoorraad door elektriciteitsbedrijven in staatseigendom. Dit lijkt invloed te hebben op de hash-rate van Bitcoin.

Een paar weken geleden kwam uit China het bericht dat de regering het delven van Bitcoin zou gaan beperken. In de provincie Sichuan worden volgens mediaberichten ten minste 26 Bitcoin-mijnbouwbedrijven met uitsterven bedreigd. Dit komt doordat de elektriciteitsbedrijven in staatseigendom daar bij decreet verplicht werden niet langer een lijst van geregistreerde Bitcoin-mijnbouwbedrijven te verstrekken. De maatregel had op 20 juni ten uitvoer moeten zijn gelegd. In feite, blijkt uit de gegevens: De Bitcoin Hash Rate is de afgelopen dagen merkbaar gedaald. Het meet hoeveel computercapaciteit wordt gebruikt voor Bitcoin, en tot nu toe komt veel daarvan uit China.

Volgens de informatie is de regelgeving in Sichuan vooral gericht op waterkrachtcentrales. De provincie, gelegen in het zuidwesten van China, staat bekend om haar grootschalige elektriciteitscentrales, die ook worden gebruikt om andere energie-intensieve industrieën zoals staal en ijzer aan te drijven. Aangezien daar veel elektriciteit uit duurzame bronnen beschikbaar is, vooral tijdens het regenseizoen, waren de Bitcoin-mijnwerkers zelfs een doelwit. Zij zullen wellicht verrast zijn door het feitelijke verbod, aangezien de nieuwe beleidslijn was bedoeld om Bitcoin-mijnbouw te stoppen wanneer de energie afkomstig is van kolengestookte elektriciteitscentrales en andere fossiele brandstoffen.

De provincie Yunnan werkt blijkbaar ook met een lijst waarop geregistreerde bitcoin-mijnbouwbedrijven nagaan van wie zij welke elektriciteit krijgen. Waarnemers menen dat het voor kleinere Bitcoin-mijnbouwbedrijven momenteel nog mogelijk is om elektriciteit te betrekken van particuliere energiebedrijven en onder de radar van de autoriteiten te blijven. Toch is één ding duidelijk: jarenlang heeft het officiële China Bitcoin-mijnbouw getolereerd. Als gevolg daarvan heeft zich daar een hele industrie ontwikkeld, met inbegrip van de productie van asic miners en de leasing van computercapaciteit. Of de grote Chinese Bitcoin-mijnwerkers nu op zoek zullen gaan naar alternatieve opties of hun bedrijf moeten sluiten, is een grote vraag voor de crypto-industrie.

Conclusie: China en Bitcoin – de situatie is aan het veranderen

In het verleden zijn er in China verschillende regeringsinitiatieven geweest om het delven van Bitcoin aan banden te leggen. Maar deze zijn grotendeels in het niets verdwenen. Deze keer, echter, is er een merkbaar hard optreden. Op middellange en lange termijn zou dit ertoe kunnen leiden dat Bitcoin-mijnbouw weer concurrerend wordt in westerse landen, waar de prijs van elektriciteit aanzienlijk hoger ligt dan in China. Bovendien moeten Bitcoin-mijnwerkers zich meer dan ooit richten op elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*