Bitfinex biedt tetherische derivaten op DAX en Europe 50

De Bitfinex-cryptobeurs breidt zijn aanbod uit met derivaten op basis van Europese aandelenindexen, die in tether (USDT) worden afgewikkeld. In het begin zijn de Duitse DAX en Euro 50 dienovereenkomstig in kaart gebracht. Bitfinex ziet zichzelf als een pionier.

Elke crypto-handelaar die op een ongecompliceerde manier wil deelnemen aan de trends van de klassieke beurzen zal nu een contactpunt vinden bij de crypto-beurs Bitfinex. Bitfinex biedt nu derivaten aan die de Stablecoin Tether (USDT) koppelen aan twee belangrijke aandelenindexen, meldt het bedrijfsmagazine Forbes. Het is de eerste keer dat een beurs uit de crypto-sector een financieel product aanbiedt dat de kloof met de klassieke beurzen dicht, zegt Bitfinex CTO Paolo Ardoino trots. Aan de andere kant zijn Bitcoin-futures en -opties, bijvoorbeeld van Bakkt tegen Amerikaanse dollars, niet langer een zeldzaamheid.

Achtergrond over aandelenindexen bij Bitfinex

Bitfinex noteert in eerste instantie twee eeuwigdurende derivaten op basis van Europese aandelen, d.w.z. contracten zonder vaste looptijd. Een van hen is de Duitse toonaangevende index DAX, internationaal bekend als Duitse 30. Het tweede aanbod is gebaseerd op de Europa 50, die 50 blue chips uit 18 Europese landen samenbrengt. Handel is mogelijk via Margin Trading met een hefboomwerking tot 100, afwikkeling vindt plaats in Tether (USDT) via de toonaangevende stablecoin voor US-dollars. Om gebruik te kunnen maken van het aanbod moet de klant door Bitifinex worden gecontroleerd, d.w.z. dat hij zijn identiteit moet laten bevestigen en informatie moet verstrekken over de herkomst van zijn geld.

Volgens Ardoino zijn de nieuwe derivaten vooral gericht op handelaren die al actief zijn op verschillende markten en hun strategieën nu kunnen combineren op één platform. Dit vergemakkelijkt bijvoorbeeld ook het risicobeheer. Forbes wijst erop dat Bitfinex en Tether nog steeds betrokken zijn bij een rechtszaak in de VS waarmee 900 miljoen dollar is gemoeid. Bitfinex heeft aangegeven dat het werkt om deze zaak op te lossen.

Conclusie: Bitfinex maakt een interessante stap – maar oude problemen blijven bestaan.

Het aanbod van Bitfinex van derivaten die Tether en DAX of Europe 50 koppelen is over het algemeen spannend voor handelaren die hun portefeuille willen uitbreiden buiten de crypto-valuta. Bitfinex heeft echter veel terrein en omzet verloren in de concurrentie tussen crypto-uitwisselingen, niet in de laatste plaats vanwege de juridische problemen in de VS, en de lancering van het Pulse-informatienetwerk kon hier niets aan veranderen. Als u aan de veilige kant wilt zijn, wacht dan tot andere crypto-uitwisselaars het nieuwe aanbod van Bitfinex kopiëren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*