Bitcoin: Binance biedt DeFi inzet met een goed rendement van 13 procent.

Binance lanceert in haar DeFi-divisie een nieuw product waarin klanten Bitcoin (BTC) kunnen deponeren en dus een jaarlijkse rente van 13,49 procent kunnen verwachten. Dit rendement moet worden bereikt door het te koppelen aan het DeFi-project Curve.

Momenteel is de prijscurve van Bitcoin (BTC) slechts beperkt leuk voor beleggers, BTC zit al wekenlang vast in een gang tussen 10.000 en 11.000 dollar. De alom gehoopte stierenmarkt voor Bitcoin komt nog steeds, en niet iedereen is bereid om risicovolle handel in futures of opties aan te gaan. Nu heeft ‘s werelds grootste cryptobeurs, Binance, een aanbod gepubliceerd voor BTC (), waarin stortingen worden gekoppeld aan het DeFi-project Curve en zo 13,49 procent jaarlijkse rente opleveren.

Achtergrond over Bitcoin en DeFi bij Binance

Het merendeel van de bekende DeFi-projecten richt zich op ERC-20 penningen en Ethereum (ETH) en bevat dus geen Bitcoin. In dit opzicht is het aanbod van Binance een bijzonderheid. Curve als basis voor de verwachte jaarlijkse rente wordt door Binance beschreven als een liquiditeitspool die in wisselwerking staat met de DeFi-projecten Aave en Compound (COMP).

Bitcoin for Curve kan bij Binance worden aangemaakt via het menu-item “DeFi Staking”. Het minimumdeposito is 0,01 BTC en het maximumbedrag is vastgesteld op 5 BTC per opslagronde. Er wordt dagelijks gefactureerd en de geïnvesteerde Bitcoin kan ook dagelijks uit het Smart Contract worden gehaald. Binance belooft het project grondig te hebben onderzocht en voortdurend te monitoren. Het bedrijf aanvaardt echter geen verantwoordelijkheid voor eventuele fouten in Curve en de onderliggende Slimme Contracten of aanvallen op DeFi Staking, zo wordt gezegd.

Conclusie: Nu investeren in Binance Bitcoin voor DeFi?

Vergeleken met de rentetarieven die gecentraliseerde aanbieders zoals BlockFi voor Bitcoin bieden, is een goede 13 procent tegen 6 procent natuurlijk een ander niveau. Maar deze woensdagochtend was het door Binance aangekondigde aanbod in ieder geval tijdelijk niet beschikbaar en de redenen daarvoor blijven vooralsnog open. In het algemeen heeft Binance een reputatie opgebouwd als een serieus platform en het risico voor beleggers lijkt dan ook beheersbaar. Vooral voor degenen die Bitcoin houden en willen deelnemen aan DeFi, kan het de moeite waard zijn om het aanbod nader te bekijken en te zien of en wanneer Binance weer stortingen in BTC voor Curve zal accepteren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*