IOTA Access geïntroduceerd – universeel platform voor het ivd en het bedrijfsleven

IOTA lanceert het project van een universeel toepasbaar platform voor bedrijfsoplossingen in verband met het internet van de dingen (ivd) met partners uit de industrie en de cryptosector. IOTA Access zal naar verwachting de komende twaalf maanden klaar zijn voor praktisch gebruik.

IOTA Access is de naam van het nieuwste project, dat tot doel heeft de expertise en praktische geschiktheid van IOTA voor professionele toepassingen in het internet van de dingen (IoT) aan te tonen. “Toegang” betekent vertaalde “toegang” en de officiële blogpost over IOTA Access richt zich dan ook op functies zoals het openen van deuren. Of u nu een auto huurt of een appartement, of u nu WiFi capaciteit nodig heeft of een machine gebruikt – IOTA Access moet u altijd op afstand toegang geven, desgewenst alleen tegen betaling in de crypto valuta IOTA. In een korte video laat IOTA het idee duidelijk zien:

Voor de presentatie van IOTA Access zijn partners als Jaguar Land Rover en EDAG uit de automobielindustrie overgehaald, met wie al eerder was samengewerkt. Daarnaast zijn partners als Riddle&Code en STMicroelectronics al enige tijd betrokken bij het compatibel maken van hun producten zoals sensoren en halfgeleiders met het ecosysteem van IOTA.

Zakelijke voorbeelden voor IOTA Access

Een nieuwe webpagina voor IOTA Access is hier te vinden en toont commerciële toepassingsvoorbeelden. Particuliere auto’s kunnen gewoon worden gehuurd als de eigenaar ze zelf niet nodig heeft. In grote kantoren kunnen echte sleutels achterwege blijven en kan de toegang tot verschillende ruimtes worden gecontroleerd door IOTA Access. De eigenaar van een coffeeshop zou WiFi kunnen vrijgeven voor micro-betalingen om misbruik te voorkomen, of om WiFi voor klanten mogelijk te maken wanneer ze koffie en cake kopen.

Om IOTA Access aantrekkelijk te maken voor een breed scala aan toepassingen, zijn de hardware-eisen laag. In de automobielsector zouden eenvoudige producten van STMicroelectronics moeten volstaan, op andere gebieden een Raspberry 3 of 4. IOTA schrijft dat om IOTA Access aan te sluiten op bestaande architecturen in het ivd, besloten is om het bij C als programmeertaal te laten staan. Voor typische modules moet een compiler van Rust echter de programmering vereenvoudigen.

Uit het stappenplan voor IOTA Access blijkt dat de compatibiliteit met IOTA 1.5 en het ontwikkelingswerk voor de automobielindustrie tegen het einde van het jaar een prioriteit zal zijn. In 2021 worden belangrijke functies zoals een nieuwe portemonnee (“Stronghold”), betaalde datakanalen en slimme contracten geleidelijk aan toegevoegd aan IOTA Access.

Conclusie: IOTA Access – meer dan een haalbaarheidsstudie?

Het concept van IOTA Access klinkt veelbelovend, maar is ook vergelijkbaar met een aantal eerdere samenwerkingsprojecten. Nieuw is dat met IOTA Access betalingsfuncties vanaf het begin een essentiële factor zijn en dat dit platform niet gebonden moet zijn aan specifieke industrieën. Nu hangt het af van hoe snel IOTA Access uit de bètafase komt en hoeveel gebruikers in de praktijk overtuigd kunnen worden. Immers, veel van wat er uit de denktank van de IOTA Foundation kwam, is uiteindelijk mislukt omdat het de massale adoptie door de reële economie miste.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*