Bitpanda scheidt Pro-platform van instapplatform – wat klanten moeten weten

De neobroker Bitpanda wil vanaf 27 juni het Pro-platform voor cryptocurrencies scheiden van zijn andere handelsplaatsen. Dit is relevant voor klanten die daar Bitcoin en Co. verhandelen.

Bitpanda heeft vanuit het hoofdkantoor in Oostenrijk een goede naam opgebouwd als fintech met een miljardenwaardering door heel Europa. Nu, als onderdeel van een uitbreiding van Bitpanda’s cryptodivisie, wordt het Pro-platform losgekoppeld van andere activiteiten, volgens een e-mail aan klanten die we hebben. “Opwindend nieuws” komt binnenkort naar Bitpanda Pro, staat er, onder andere hintend op het noteren van meer cryptocurrencies daar. Maar eerst wordt de aandacht van klanten gevraagd voor en op 27 juni, wanneer de spin-off technisch afgerond moet zijn.

Tot nu toe was het mogelijk om Bitcoin en Co. met een muisklik te verplaatsen tussen Pro en Classic accounts bij Bitpanda. Deze optie zal na 26 juni (maandag) niet meer beschikbaar zijn, schrijft Bitpanda. Vanaf 27 juni zijn dergelijke overboekingen niet meer mogelijk via “Bitpanda interne overboekingen”, maar is een transactie via de respectievelijke blockchain van de gekozen cryptocurrency noodzakelijk, aldus het bedrijf. Omdat transactiekosten voor bijvoorbeeld Ethereum (ETH) vaak onaangenaam hoog zijn, wordt klanten aangeraden om nu hun beslissingen te nemen.

Op dinsdag (27 juni) vanaf 17:00 Duitse tijd moet je je voorbereiden op beperkingen bij Bitpanda. Dit komt omdat Bitpanda Pro tijdelijk stortingen en opnames zal opschorten voor een onderhoudsvenster. Houd er ook rekening mee dat vanaf 27 juni nieuwe adressen moeten worden aangemaakt bij het storten van crypto bij Bitpanda Pro, omdat er anders lange vertragingen kunnen optreden bij de toewijzing, zoals de e-mail aan klanten waarschuwt. Daar staat tegenover dat Bitpanda Pro vanaf 27 juni geen kosten meer in rekening wil brengen voor het storten van cryptocurrencies.

Conclusie: Bitpanda Pro wordt onafhankelijker – spin-off gepland?

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase voegde in de herfst van 2022 zijn Pro en Classic platforms nauwer samen. Bitpanda kiest nu voor de tegenovergestelde aanpak. Of de duidelijke afbakening van Bitpanda Pro van het normale handelsplatform ook regelgevende achtergronden heeft, is niet helemaal duidelijk. Klanten die zich bij Bitpanda richten op cryptocurrencies zullen vooral het Pro platform gebruiken. In dat geval is het de moeite waard om de mededelingen in de app of in de e-mail inbox nu te lezen om te voorkomen dat je na 26 juni onnodige kosten betaalt of andere problemen ondervindt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*