BlackRock bereidt blijkbaar investeringen in Bitcoin voor

s Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock wil blijkbaar in de toekomst investeren in Bitcoin (BTC). De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft twee aanvragen ontvangen van BlackRock om te investeren in gereguleerde Bitcoin-futures. De verhuizing kan gezien worden als een verdere indicatie van Bitcoin als een volwaardige activaklasse.

BlackRock beheert ongeveer 8,7 biljoen dollar (sic!) aan vermogen namens particuliere en institutionele klanten en is daarmee wereldwijd marktleider. Tot nu toe had BlackRock echter alleen commentaar gegeven op Bitcoin (BTC) als een investeringsmogelijkheid, de laatste tijd vrij positief over “digitaal goud”. Nu geven twee dossiers hier en hier met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission aan dat BlackRock zijn toeschouwerspositie op Bitcoin wil opgeven en actief wil investeren in BTC. “Bepaalde fondsen” zouden in de toekomst futures op basis van Bitcoin kunnen omvatten, aldus de archieven.

BlackRock wijst in de brieven op mogelijke risico’s door een gebrek aan liquiditeit voor de Bitcoin-futures. BlackRock benadrukt dat het alleen kijkt naar Bitcoin-futures die worden verhandeld op gereguleerde beurzen. Voor de VS zijn dit onder andere uitwisselingen in Chicago en New York. De details van de volumes die betrokken zijn bij de plannen van BlackRock zijn nog niet bekend.

Zal BlackRock binnenkort de prijs van Bitcoin bepalen?

In de crypto-markt hebben steeds meer grote bedrijven zoals MicroStrategy en vermogensbeheerders zoals Greyscale de afgelopen maanden Bitcoin ontdekt als een waardeketen met winstpotentieel. Toen ze begonnen met het opkopen van Bitcoin voor grote bedragen, begon een opwaartse trend in de prijscurve van BTC in de herfst van 2020, wat leidde tot nieuwe hoogtepunten in het verleden die ver boven de vorige $20.000 lagen. Het marktnieuws suggereert dat inmiddels vrijwel alle vers gedolven Bitcoin wordt geabsorbeerd door de nieuwe walvissen, en onder bepaalde omstandigheden kan het dagelijkse aanbod van Bitcoin niet meer aan de vraag voldoen.

Dus je hoeft geen profeet te zijn om het te weten: BlackRock kon gemakkelijk in Bitcoin komen op zo’n grote manier dat de prijscurve weer omhoog gaat. Bovendien is het denken van BlackRock een indicatie dat klanten daar steeds vaker vragen om investeringsmogelijkheden in Bitcoin. Al met al laat dit weer eens zien hoe Bitcoin zich als een eigen vermogenscategorie vestigt, die ook door de traditionele financiële wereld wordt geaccepteerd. Met BlackRock achter de rug, kunnen de voorspellingen voor Bitcoin waar blijken te zijn, met de volgende opwaartse prijssprongen waarschijnlijk nog steeds in 2021.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*