Ripple mede-oprichter McCaleb dumpt weer enorme hoeveelheden XRP

Bij Ripple is de grootschalige XRP-verkoop van Jed McCaleb weer een beursonderwerp. Volgens recente informatie had McCaleb zijn XRP-transacties 25 dagen gepauzeerd, maar brengt hij nu weer enorme hoeveelheden XRP op de markt. De prijs van XRP is niet onder de indruk.

Ripple en XRP bevinden zich in de ogen van veel crypto-deskundigen in een kritieke situatie, aangezien de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kort voor Kerstmis een rechtszaak van miljarden dollars heeft aangespannen. Als gevolg van gerelateerde onzekerheden hebben toonaangevende crypto-uitwisselingen in de VS XRP al van de lijst geschrapt. Maar de prijs van XRP heeft zich relatief goed staande weten te houden bij iets minder dan $0,30. Nu is het weer Ripple mede-oprichter Jed McCaleb die onrust veroorzaakt onder investeerders.

Want cryptoanalist Leonidas Hadjiloizou wijst er via Twitter op dat McCaleb weer grote hoeveelheden XRP verkoopt, zoals 28,6 miljoen XRP met een waarde van iets minder dan 9 miljoen dollar in slechts één dag. In termen van volume, zet dit McCaleb terug in de buurt van het recordniveau dat hij begin december heeft ingesteld. Volgens Hadjiloizou had McCaleb de verkoop 25 dagen gepauzeerd en was het eigenlijk onmogelijk te zeggen waarom McCaleb dat deed. In het verleden had McCaleb de verkoop van XRP soms opgeschort om de verkoop aan liefdadigheidsinstellingen die hij overwoog te vergemakkelijken. Nu is het ook heel goed mogelijk dat McCaleb wachtte op juridisch advies om te voorkomen dat hij werd meegesleept in het geschil tussen Ripple en de SEC.

Angst en hoop voor XRP

Wat duidelijk is, is dat McCaleb momenteel op zoek is naar handelsplatformen buiten de VS om zijn XRP te verkopen. McCaleb was een van de medeoprichters van Ripple, maar vertrok in 2012. Daarbij verzekerde hij zich van toegang tot bijna 10 milliades XRP, maar hij mag deze alleen verkopen volgens strikt gedefinieerde regels om de prijs niet onnodig te beïnvloeden. McCaleb zou nog steeds een goede 3 miljard XRP hebben. In 2020, een analyse schat dat McCaleb ongeveer 1,2 miljard XRP verkocht, waardoor iets meer dan 400 miljoen dollar werd opgehaald. Of en zo ja hoeveel deze deals van McCaleb daadwerkelijk een neerwaartse druk uitoefenen op de prijs van XRP is discutabel.

Op dit moment vertoont de prijscurve van XRP in ieder geval geen opvallende kenmerken die duidelijk aan McCaleb kunnen worden toegeschreven. Sommige mensen zijn rustig optimistisch dat Ripple en XRP de SEC-crisis met een blauw oog zullen overleven. Anderen zien XRP echter nog steeds met uitsterven bedreigd. We hebben hier voor het laatst samengevat waarom we neigen naar negatieve scenario’s voor de vooruitzichten voor XRP.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*