BNB Chain: routekaart voor 2022 is vastgesteld, sidechains komen in de zomer

De BNB Chain is de kern van een door Binance geïnitieerd ecosysteem. Om klaar te zijn voor nieuwe uitdagingen, zijn er voor 2022 belangrijke updates gepland voor de BNB-keten, waaronder sidechains.

Een bloeiend ecosysteem heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld rond Binance Coin (BNB), dat wereldwijd de nummer twee is achter Ethereum (ETH) in het DeFi segment. Centraal hierbij staat de BNB Keten, die in februari nieuw leven werd ingeblazen. Nu zijn op een conferentie de technologische plannen voor de BNB-keten voor dit jaar onthuld.

Het eerste doel is de netwerkcapaciteiten van de NBB te vergroten en de tarieven laag te houden. Ten eerste zal de blokgrootte in de blockchain toenemen, wat betekent dat meer transacties kunnen worden gevalideerd en gedocumenteerd in een blok. Hier zijn updates gepland tot de herfst. De tweede stap, die de neiging heeft groter te zijn, naar meer capaciteit in het NBB-ecosysteem is de invoering van nevenketens. Aankondigingen hierover werden al in maart gedaan en de huidige roadmap verwacht dat sidechains uiterlijk in het derde kwartaal van 2022 in de BNB-keten worden geactiveerd, waarbij DApps zoals Metaverse World de eersten zullen zijn.

In het algemeen moeten de nevenketens worden toegewezen aan specifieke toepassingen in de BNB-keten. Ontwikkelaars zullen ook kunnen beslissen over de hoogte van de transactiekosten en hun eigen netwerkpunten kunnen definiëren. Dit moet de BAS (BNB App Sidechains) flexibel te hanteren maken. Vanaf de herfst van 2022 is ook de uitrol van verdere sidechains onder de naam zkBAS aangekondigd, die elk in hun eentje tot 10.000 transacties per seconde (TPS) zullen verwerken.

BNB-keten wordt meer gedecentraliseerd

Tot nu toe was de kritiek op de BNB-keten gericht op de 21 geselecteerde netwerkpunten die transacties bevestigen en dus een bijzondere betekenis hebben. Dit heeft weinig met decentralisatie te maken, klagen critici, en bovendien zijn bijna alle van de 21 validators min of meer rechtstreeks aan Binance verbonden. Tegen het midden van het jaar zou het aantal validatoren in de BNB-keten moeten stijgen tot 42. Bovendien zal een onderhoudsmodus worden ingevoerd, zodat afzonderlijke netwerkpunten zich tijdelijk kunnen afmelden zonder het hele netwerk in gevaar te brengen. Verwacht wordt dat ook onafhankelijke validators zich verkiesbaar zullen stellen, waardoor de BNB-keten meer gedecentraliseerd wordt.

Conclusie: NBB-Keten werkt aan toekomstige beveiliging

Of het nu gaat om de steeds terugkerende netwerkonderbrekingen bij Solana of het wachten op Ethereum 2.0, capaciteit en veiligheid spelen een sleutelrol in de concurrentie tussen ecosystemen. De NBB-keten heeft zijn doelstellingen nu duidelijk gedefinieerd en zou dus tegen eind 2022 grote technologische stappen voorwaarts kunnen zetten als het plan wordt uitgevoerd.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*