Cardano (ADA) bevestigt positieve trend vooruitlopend op upgrade Vasil

Cardano (ADA) is Ripple (XRP) voorbijgestoken naar de 6e plaats in de top 10 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. Dit toont aan dat ADA beter presteert dan veel andere altcoins voor de upgrade Vasil.

Tijdens het weekend overschreed de prijscurve van Cardano (ADA) voor het eerst in een goede acht weken de psychologisch belangrijke grens van US$0,55 en handelt momenteel op US$0,56. Dit gaat gepaard met het feit dat ADA nu opnieuw Ripple (XRP) voorblijft op de 6e plaats in de prestigieuze Top 10 van de belangrijkste cryptocurrencies. Het was de afgelopen weken al duidelijk geworden dat Cardano Whales ADA kochten. De reden die wordt gegeven voor het hernieuwde optimisme van Cardano is de aankomende upgrade Vasil.

Met Vasil wil Cardano knelpunten in de netwerkcapaciteit wegwerken en zich ook voorbereiden op een tweede, Hydra-noemde upgrade voor later in 2022. Dit moet slimme contracten voor ADA eindelijk op een niveau brengen dat geschikt is voor complexe toepassingen, bijvoorbeeld in de DeFi-sector. De lanceerdatum voor Vasil moest in de zomer al twee keer worden uitgesteld, maar nu lijken de voorbereidingen in de eindfase te komen. Input Output, het cryptobedrijf achter Cardano, verklaarde op Twitter dat de Node-software nu beschikbaar is in versie 1.35.3 en dat deze versie naar verwachting de laatste zal zijn voor Vasil.

Vasil voor ADA zal nu ontgrendeld worden als aan drie voorwaarden is voldaan, Input Output zei. Volgens dit artikel moet 75 procent van de blokken die op de ADA-blockchain worden geschreven, al door de nieuwe node-software zijn gegenereerd. Voorts zouden ongeveer 25 cryptobeurzen moeten signaleren dat zij zich voorbereiden op Vasil en dus ongeveer 80 procent van de liquide ADA vertegenwoordigen. Tot slot zouden grote DApps hebben aangetoond dat ze versie 1.35.3 van de Node-software gebruiken en dat de upgrade hun projecten dus niet zal verstoren. De voorspelling van Cardano CEO Charles Hoskinson dat Vasil er over “een paar weken” aankomt, lijkt dus realistisch.

Conclusie: ADA rekent op vooruitgang door upgrade Vasil

Vasil staat centraal in de discussies over Cardano omdat ADA ondanks zijn enorme marktkapitalisatie van bijna 19 miljard dollar nog geen use cases heeft. De prognose is dat als Cardano in de toekomst aanzienlijk meer transacties per seconde (TPS) via het netwerk kan verwerken en als er verbeteringen worden aangebracht in slimme contracten, het ecosysteem aantrekkelijker zal worden voor allerlei toepassingen. We zullen echter pas zien of het uitkomt wanneer Vasil (en later Hydra) daadwerkelijk live gaat bij ADA.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*