Cardano (ADA) in de lift – prijzen van Bitcoin en Co. ook herstellende

Cardano (ADA) is de afgelopen dagen 15 procent in prijs gestegen, waardoor het de winnaar van de week is onder de 20 meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. De markt als geheel consolideert.

Na de crash van Terra (LUNA) met schokeffecten voor de cryptomarkten, lijkt de normalisering nu langzaam terug te keren. De grafieken tonen vaker groene cijfers voor koerswinsten, en Cardano (ADA) springt er bijzonder positief uit. Een winst van 15 procent over de laatste zeven dagen bracht Cardano op een niveau van ongeveer 0,60 US dollar. Dit betekent dat ADA nog mijlenver verwijderd is van zijn all-time high van 3,10 US dollar uit september 2021 – maar Cardano heeft voor het moment de dieptepunten uit mei van onder de 0,40 US dollar overwonnen.

Tegelijkertijd stabiliseert Bitcoin (BTC) zich ook op ruim USD 31.000, een stijging van ongeveer 5 procent. Ethereum (ETH) heeft het moeilijker, waarbij de prijscurve nog steeds stuitert op de magische grens van 2.000 US dollar en daarmee een wekelijkse min laat zien van een goede 3 procent. Ethereum verwacht op 8 juni een laatste testrun voor “The Merge” als voorbereiding op Ethereum 2.0 en de omgeving reageert dienovereenkomstig nerveus.

Komende update Vasil verhoogt ADA

Bij Cardano wordt het nieuwe optimisme toegeschreven aan de voor 29 juni geplande Vasil-upgrade, die de netwerkcapaciteiten moet verhogen. Uit gegevens blijkt dat de blockchain van Cardano steeds vaker op meer dan 70 procent van de capaciteit wordt gebruikt. De upgrade van Vasil bij ADA moet voor meer reserves zorgen, wat belangrijk is met betrekking tot DeFi bij Cardano. Daar laten de gegevens van DeFiLlama een lichte opwaartse trend zien voor Cardano. Het ADA-ecosysteem blijft echter een lichtgewicht in termen van deFi, met slechts $140 miljoen TVL. Project Lagon, dat een valutabrug tussen Cardano en Ethereum ontwikkelt en de bètafase lanceert via Twitter, zou voor een impuls kunnen zorgen.

Conclusie: de hoop op een stressvrije crypto zomer stijgt

De miljardencollar-instorting van het Terra-ecosysteem met de stablecoin UST had half mei een catastrofaal sentiment teweeggebracht. Bitcoin en co. daalden consequent naar jaarlijkse dieptepunten als gevolg daarvan, en zorgen van een lange droogte verspreidde zich. Maar Cardano laat momenteel het duidelijkst zien dat het zich losmaakt van negatieve trends, en ook Bitcoin laat herstel zien. Er zijn steeds meer tekenen dat de Terra-schok is verteerd en dat we weer vooruit kunnen kijken.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*