Cardano (ADA) meldt 400 nieuwe projecten en 100.000 nieuwe wallets in één maand

Ondanks de zwakke koersontwikkeling van het aandeel, verspreiden de makers van Cardano (ADA) optimisme. In de afgelopen vier weken zouden 100.000 nieuwe wallets en 400 nieuwe projecten de aantrekkingskracht van Cardano hebben bewezen.

Voor veel beleggers is Cardano (ADA) een probleemkind geworden door de zwakke koersprestaties van de afgelopen maanden. De kritiek op niet nagekomen beloften van Cardano-oprichter Charles Hoskinson en Input Output als het cryptobedrijf achter ADA neemt toe. Maar op het hoofdkwartier blijft positief nieuws aan de orde van de dag. Input Output verwijst momenteel via Twitter naar 900 projecten die werken aan hun debuut met Cardano als basis. Een maand geleden telde Tim Harrison, de verantwoordelijke voor samenwerking bij Input Output, via zijn LinkedIn-account slechts 500 van dergelijke veelbelovende initiatieven.

Tegelijkertijd liet Charles Hoskinso ook van zich horen met een “we zijn net begonnen” en retweette de informatie dat er de afgelopen maand 100.000 nieuwe wallets zijn aangemaakt op Cardano. Volgens blockchain-gegevens zijn er nu in totaal bijna 3,3 miljoen wallets geregistreerd voor ADA, wat bewijst dat de belangstelling voor Cardano in deze discipline blijft groeien.

Er zijn redenen voor het gebrek aan momentum van Cardano

De neerwaartse trend in de aandelenkoers van ADA begon in september 2021, toen duidelijk werd dat de Alonzo-upgrade niet de aangekondigde DeFi-mogelijkheid naar Cardano bracht. Als men de cijfers van DeFiLlama als maatstaf neemt, zoals veel analisten doen, zijn er slechts zes projecten die onder Cardano DeFi kapitaal aantrekken, en die samen een volume van ongeveer 220 miljoen US dollar bereiken – voor de DeFi divisie zijn deze bedragen te boeken onder “verre van dat”. Ook hier heeft Cardano al iets betere tijden gekend, maar projecten zoals SundaeSwap, dat met veel lof werd onthaald, zijn nooit echt van de grond gekomen. In het groeisegment NFT’s komt Cardano ook niet van de plek en kan op sommige handelsdagen niet eens 1.000 US dollar aan omzet noteren.

Conclusie: ADA moet hopen op komende upgrades

De economische somberheid bij Cardano wordt gecompenseerd door Input Output en de geselecteerde gegevens van Hoskinson, waarvan de betekenis betwistbaar is. Neutrale waarnemers wijzen liever op de aangekondigde upgrades Vasil en Hydra, die volgens het huidige tijdschema in juni en oktober 2022 bij Cardano zullen worden geïmplementeerd. Dit moet de blockchain van ADA in staat stellen om meer transacties per seconde (TPS) te verwerken en ook smart contracts flexibeler te maken voor DeFi. Voorlopig is dit echter pie in the sky en de cryptoscene is al gewend aan enkele luidruchtige Hoskinson-lui die de realiteitscontrole niet kunnen doorstaan.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*