Bitcoin (BTC): Nog twee jaar tot de volgende halvering – dit is waarom het belangrijk is

Naar verwachting duurt het 744 dagen tot de volgende Bitcoin halvering. Het evenement vindt om de vier jaar plaats. De omringende omstandigheden zijn van existentieel belang voor beleggers in Bitcoin (BTC).

Terwijl de prijscurve van Bitcoin (BTC) momenteel rond de 40.000 US dollar schommelt, kijken investeerders op middellange en lange termijn al vooruit naar de volgende Bitcoin halvering. Want als er elke vier jaar een Bitcoin halvering plaatsvindt, heeft dat direct invloed op Bitcoin mining en daarmee, zo is de ervaring, ook op de prijs van ‘s werelds belangrijkste cryptocurrency. De laatste Bitcoin halvering tot nu toe vond plaats op 11 mei 2020 en dus is de wachttijd voor de volgende halvering momenteel ongeveer halverwege.

Puur technisch gezien vermindert een Bitcoin-halvering automatisch de hoeveelheid BTC die mijnwerkers ontvangen als beloning voor het produceren van nieuwe blokken in de blockchain. Bitcoin-mijnwerkers ontvangen momenteel 6,25 BTC, en vanaf begin mei 2024 zullen de zogenaamde miner rewards worden teruggebracht tot 3,125 Bitcoin. Momenteel worden dagelijks ongeveer 900 Bitcoin gemijnd; na de volgende halvering zal dit aantal dienovereenkomstig dalen tot ongeveer 450 BTC. Deze opzettelijke kunstmatige schaarste van nieuwe Bitcoin moet de inflatie afremmen, maar in de praktijk heeft het geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen na de vorige halveringen.

In mei 2020 werd Bitcoin bijvoorbeeld nog verhandeld op iets minder dan 9.000 US dollar, en ongeveer een half jaar na de halvering begon een rally die BTC naar nieuwe all-time highs van meer dan 60.000 US dollar dreef. Een van de redenen is dat beleggers er rond de halvering van de Bitcoin duidelijk aan worden herinnerd dat het aantal van alle BTC beperkt is tot 21 miljoen en dat er steeds minder nieuwe Bitcoin überhaupt op de markt kunnen komen. Overigens werd het opvallende cijfer van 19 miljoen Bitcoin drie weken geleden bereikt.

Conclusie: Bitcoin Halvering 2024 – Optimisme Toegestaan?

De prijsontwikkeling van Bitcoin wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, de wereldeconomie is net zo relevant als de publieke opinie en de regelgeving. Het halveren van de Bitcoin om de vier jaar is bedoeld als een technische truc die het risico van inflatie elimineert. In werkelijkheid echter heeft het halveren van de Bitcoin de prijs van BTC tot nu toe elk van de drie keer naar nieuwe all-time highs getild, die in US dollar-termen de inflatie gemakkelijk hebben opgevangen. In het Bitcoin-kamp denken deskundigen dat de toevloed van institutionele beleggers nog maar net begonnen is. Een verder toenemende acceptatie van Bitcoin in combinatie met een steeds kleiner wordend nieuw aanbod zijn in feite theoretisch goede voedingsbodems voor optimistische voorspellingen die verwachten dat BTC uiterlijk in 2024 een niveau van meer dan 100.000 US dollar zal bereiken. Beleggers zijn nu echter ook beter dan voorheen op de hoogte van de mechanismen van bitcoin halvering. Bovendien heeft “digitaal goud” zich gevestigd als een activaklasse op zich en slaagt Bitcoin er slechts zelden in zich los te koppelen van macro-economische trends. De komende Bitcoin halvering in de lente van 2024 moet dus zeker in het achterhoofd worden gehouden, maar moet niet worden gezien als een garantie voor een positieve prijsexplosie voor BTC.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*