Cardano (ADA): oprichter Charles Hoskinson zou curriculum vitae hebben vervalst

Cardano (ADA) adverteert altijd dat het strikt wetenschappelijke criteria volgt bij zijn ontwikkeling. Nu zijn er kritische vragen gerezen over de academische carrière van oprichter Charles Hoskinson.

Charles Hoskinson, als oprichter van Cardano (ADA), heeft de terechte reputatie hoogdravend te zijn in crypto discussies. In Duitsland bijvoorbeeld herinnert vooral IOTA zich hoe Hoskinson het project een jaar geleden aanviel en IOTA beschuldigde van een verkeerde voorstelling van zaken met betrekking tot het onderwerp “vrijheid van vergoedingen”. Maar nu moet Charles Hoskinson zelf in verlegenheid brengen dat hij moet uitleggen of hij zijn CV niet heeft verfraaid. De gerenommeerde cryptojournaliste Laura Shin publiceerde onlangs een boek dat de krantenkoppen haalde vanwege onthullingen over de DAO-hack. Een oplettende lezer richtte zich tijdens het lezen van het boek echter op de persoon Charles Hoskinson en startte zo een scherpe discussie op Twitter.

Hoskinson was het namelijk duidelijk niet eens met Laura Shin’s weergave van zijn carrière en beschuldigde haar ervan fictie te schrijven. Ze zou kunnen concurreren met sci-fi en fantasy auteurs, zei Hoskinson hatelijk – maar mensen moeten haar verslag in boekvorm niet serieus nemen. Laura Shin, die voor bladen als Forbes schrijft, wilde dit niet zomaar aannemen. Zij heeft Hoskinson tegengesproken en hem publiekelijk gevraagd de discrepanties met zijn academische achtergrond te verklaren. Hoskinson had in het verleden herhaaldelijk verklaard dat hij was gestopt met het schrijven van een doctoraalscriptie voor zijn fulltime inzet voor de crypto-industrie. Shin heeft navraag gedaan bij de eerder genoemde universiteiten van Denver en Colorado – en zo vernomen dat Hoskinson als gewone student is afgehaakt en nooit een graad heeft behaald. Een doctoraat voor Hoskinson zou dus nog ver weg zijn.

Dit is bijzonder pikant voor Cardano omdat ADA beweert degene te zijn met een strikt wetenschappelijke claim in de cryptocurrency competitie. Hoskinson wijst er bij de ontwikkeling van Cardano graag op dat deze aanpak tijd kost, maar dat het volledig gevalideerde resultaten oplevert. Maar hoe kan een voormalig “treuzelaar” zonder diploma, zoals Hoskinson, op voet van gelijkheid met professoren en andere academici discussiëren? Hoskinson heeft zich, althans voorlopig, weer uit het geschil met Laura Shin teruggetrokken en heeft haar relaas niet ontkend.

Conclusie: geloofwaardigheid van Cardano lijdt onder oprichter Hoskinson

Men zou geneigd kunnen zijn het gekibbel over het CV van Charles Hoskinson af te doen als hansworst – als het geen achtergrondverhaal had en ADA niet werd aangeprezen als “wetenschap eerst”. Maar bij de teleurstellend trage vooruitgang van Cardano wordt ADA terecht afgezet tegen wat Hoskinson beloofde. Als de posterboy van Cardano al een gebrek aan oprechtheid in zijn CV heeft, hoe kan Hoskinson dan in het algemeen worden vertrouwd? Sceptici in dit land zullen zich alle politici herinneren die struikelden over plagiaat in doctoraalscripties of over bedrog op hun CV’s. Het lijkt erop dat Hoskinson – die ooit ook medeoprichter was van Ethereum (ETH) – een verplichting zou kunnen worden voor Cardano.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*