Cardano (ADA) oprichter Hoskinson gaat op ‘jacht naar aliens’

De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, staat bekend als een excentriekeling. Met zijn huidige zoektocht naar bewijs voor buitenaardse wezens bereikt Hoskinson nieuwe hoogten.

Er gaat momenteel veel mis voor Cardano (ADA) en de juridische onzekerheden, gevoed door rechtszaken van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zijn behoorlijk groot. Maar Cardano-oprichter Charles Hoskinson verraste zijn één miljoen Twitter-volgers dezer dagen met berichten over een onderzoeksschip onderweg in de Stille Oceaan. Daar maakt Hoskinson deel uit van een team dat, in zijn eigen woorden, op “jacht is naar buitenaardse wezens”. Ook al vragen sommigen zich nu af of Hoskinson eindelijk gek is geworden, de expeditie heeft wetenschappelijke redenen. Voor Cardano zijn de laatste capriolen van Hoskinson echter niet per se nuttig.

De reis wordt geleid door natuurkundeprofessor Avi Loeb. Hij wil meer te weten komen over de mysterieuze meteoriet die in 2014 insloeg in de Stille Oceaan en nu onder experts bekend staat als “IM1”. “IM” staat hier voor Interstellaire Meteoriet en het getal één voor het eerst bekende object in zijn soort. IM1 is zo bijzonder omdat de gereconstrueerde baan suggereert dat deze meteoriet buiten ons zonnestelsel begon en zijn pad kreeg. Dit komt doordat zwaartekracht van andere hemellichamen slechts een kleine invloed lijkt te hebben gehad op de baan van IM1. Dat is tenminste hoe professor Loeb de motivatie voor de expeditie uitlegt in zijn blog, waar hij ook zijn dank uitspreekt voor 1,5 miljoen US dollar financiële steun van Hoskinson. De oprichter van Cardano is een “briljante technologie-ondernemer en wiskundige”, schrijft Loeb.

Aan de capaciteiten van Hoskinson als wiskundige kan op zijn minst worden getwijfeld sinds bekend werd dat de Cardano-baas loog op zijn academische CV. Maar Hoskinson onderstreept zijn talent als excentrieke entertainer op Twitter met foto’s, grillige opmerkingen en live uitzendingen vanaf het onderzoeksschip. Hij is ervan overtuigd dat de analyse van fragmenten van IM1 zal onthullen waar buitenaardse wezens zijn en hoe ver ze technologisch voorlopen op de mensheid. Het feit dat zijn bekritiseerde privéjet werd gebruikt om naar de expeditie voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea te reizen, is in deze context waarschijnlijk net zo’n bijzaak als ADA.

Conclusie: Duwen Hoskinson’s hobby’s Cardano over de rand?

Charles Hoskinson provoceert regelmatig met zijn verschijning, tegenover een grote groep fans staan minstens evenveel critici. Neutrale waarnemers twijfelen daarom al een tijdje of Hoskinson als spreekbuis van Cardano nog wel goed is voor ADA. We willen ons er vandaag niet verder mee bemoeien en volgen op dit punt met popcorn geamuseerd de missie van Hoskinson en Loeb om buitenaards leven proberen te bewijzen. Want ergens heeft de 35-jarige gelijk: er zijn belangrijkere dingen dan Cardano.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*