Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polygon (MATIC) van de lijst van Bakkt gehaald vanwege SEC

Het Amerikaanse cryptoplatform Bakkt heeft besloten te stoppen met de handel in Solana (SOL), Cardano (ADA) en Polygon (MATIC). Als reden wordt juridische onzekerheid gegeven na rechtszaken door de Securities and Exchange Commission (SEC).

De laatste golf rechtszaken van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen toonaangevende cryptobedrijven haalt opnieuw het nieuws. Nu schrapt het in New York gevestigde handelsplatform Bakkt de notering van drie populaire altcoins, namelijk Cardano (ADA), Polygon (MATIC) en Solana (SOL). Volgens mediaberichten wordt de stap van Bakkt gerechtvaardigd door verwijzingen naar juridische onzekerheden. Eerder had de grote Amerikaanse nieuwe broker Robinhood ook al besloten om te stoppen met de handel in Solana, Cardano en Polygon vanwege de SEC rechtszaken.

De achtergrond van de groeiende problemen voor ADA, SOL en MATIC is dat de SEC de drie cryptocurrencies prominent noemt in haar rechtszaak tegen cryptobeurzen Binance en Coinbase. Volgens de SEC moeten ze worden geclassificeerd als effecten en is de handel in Cardano, Polygon en Solana daarom illegaal zonder vergunning. Voor SOL, ADA en MATIC hebben de teams of stichtingen al een standpunt ingenomen en duidelijk gemaakt dat ze de argumentatie van de SEC niet willen volgen. Verdere juridische geschillen liggen hier op de loer.

Bakkt is een begrip in de VS omdat het pionierde met de lancering van Bitcoin Futures in 2019. Bakkt is eigendom van de Intercontinental Exchange (ICE), dat op zijn beurt weer een dochteronderneming is van de wereldberoemde New York Stock Exchange (NYSE). Bakkt biedt cryptodiensten voor particuliere en institutionele klanten. De handel in acht cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), gaat door op Bakkt.

Conclusie: Ruwe wind in de VS voor ADA, SOL en MATIC

Zelfs als het handelsplatform Bakkt slechts een kleine rol speelt in termen van volume voor de wereldwijde markt, is de notering van Solana, Polygon en Cardano geen goed teken voor de crypto-industrie. Want gevreesd moet worden dat andere Amerikaanse bedrijven met cryptodivisies dit voorbeeld zullen volgen en uit voorzorg hun aanbod zullen terugschroeven uit angst voor de SEC. De VS, als een van de belangrijkste handelscentra voor Bitcoin en Co. wordt dus steeds meer een hotspot voor bepaalde cryptocurrencies, waar investeerders niet meer per se zeker kunnen zijn van de keuze tussen verschillende opties voor hun investeringen. Coinbase en Binance.us hebben de altcoins waarover de SEC klaagt nog niet van de lijst gehaald en willen zo mogelijk rechterlijke uitspraken afwachten.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*