Cardano (ADA): Vasil upgrade moet worden uitgesteld tot eind juli

Eigenlijk zou de Vasil upgrade voor Cardano (ADA) live gaan op 29 juni. Maar zeven nog niet opgeloste problemen maken het noodzakelijk Vasil uit te stellen voor Cardano; de nieuwe streefdatum is eind juli.

Bij Cardano (ADA) hadden beleggers onlangs hun hoop gevestigd op de Vasil upgrade die gepland was voor 29 juni. Vasil moet het netwerk van Cardano krachtiger maken en zo ook toepassingen voor ADA pushen, bijvoorbeeld in de DeFi-divisie. Maar nu moet Input Output, het cryptobedrijf achter Cardano, aankondigen dat de geplande datum voor Vasil niet kan worden gehaald. Tijdens interne testruns voor Vasil werden in totaal zeven bugs ontdekt, die niet als “ernstig” werden geclassificeerd, maar wel voor de lancering moesten worden verholpen, zo zeggen zij.

De ontwikkelaars verwachten nu de bugs in de komende dagen op te lossen en dan Vasil te kunnen importeren in het officiële Cardano-testnet. Daarna zullen ze wachten op ervaringen van externe ADA-projecten en geven ze cryptobeurzen de tijd om zich voor te bereiden op Cardano met Vasil. Volgens Input Output lijkt een lancering van Vasil op het mainnet nu realistisch voor de laatste week van juli. Er wordt op gewezen dat, zoals altijd bij Cardano, de nodige tijd zal worden uitgetrokken voor verdere ontwikkeling en dat geen compromissen zullen worden gesloten op het gebied van foutcontrole en kwaliteit. De ADA-prijscurve reageerde niet merkbaar op de vertragingen van Vasil en blijft op een niveau rond 0,50 US dollar, het laagste niveau sinds het begin van 2021.

Cardano – claims en realiteit verschillen

Cardano is lang niet de enige populaire cryptocurrency die achterloopt in zijn tijdlijnen voor verdere ontwikkeling. Ethereum (ETH), bijvoorbeeld, moest “The Merge” annuleren als opmaat naar een Ethereum 2.0 voor juni en mikt nu voor onbepaalde tijd op later in 2022. IOTA heeft zelfs al meer dan een jaar afgezien van concrete tijdschema’s op middellange en lange termijn.

Wat echter regelmatig wordt bekritiseerd over Cardano: De upgrades leveren niet wat ze zouden moeten leveren. Het duidelijkste voorbeeld hiervan was Upgrade Alonzo in de nazomer van 2021, die in tegenstelling tot alle beloften geen doorbraak bracht voor ADA in brede DApps en vooral DeFi.

Conclusie: ADA is aan het watertrappelen

In april had Cardano-oprichter Charles Hoskinson specifiek Vasil en de tweede upgrade Hydra, aangekondigd voor 2022, genoemd als de volgende mijlpalen voor ADA waarmee het ecosysteem nieuwe impulsen zou moeten geven. Of zijn prognose waar zal blijken te zijn, zal nu pas aan de late kant blijken.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*