Cardano: conflict met XRP-gemeenschap laait weer op door Hoskinson

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), verzandt in conflicten met de gemeenschappen van concurrerende cryptocurrencies. Na Ethereum en Bitcoin kreeg Hoskinson deze week ook weer te maken met Ripple (XRP).

Wat heeft Charles Hoskinson bezield? De oprichter van Cardano (ADA) heeft het voor elkaar gekregen om het in minder dan tien dagen op te nemen tegen de gemeenschappen van drie grote cryptocurrencies. De conflicten vinden plaats op X, voorheen Twitter, voor een groot publiek. Het meest recente voorbeeld is Ripple: geprovoceerd door een beetje spot van de invloedrijke XRP-aanhanger Huber aka Leerzeit, schoot Hoskinson zo geïrriteerd terug dat er een langeafstandsduel ontstond.

Hoskinson is ervan beschuldigd dat hij in de herfst van 2022 suggereerde dat de beslissingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over cryptocurrencies beïnvloed zouden kunnen zijn door omkoping. Deze opmerkingen werden gemaakt in verband met de rechtszaak tussen Ripple en de SEC over XRP. Nu is Cardano (ADA) echter ook het doelwit van de SEC en wordt het door de autoriteit gecategoriseerd als een effect.

Dit heeft al geleid tot een woede-uitbarsting van Hoskinson richting Bitcoin (BTC) en de SEC. Ethereum (ETH) is onlangs ook op een ander front door Hoskinson bekritiseerd. En nu eist Leerzeit voor XRP dat Hoskinson zich alsjeblieft richt op Cardano. Maar Hoskinson is verstrikt in verklaringen waarom hij verkeerd begrepen wordt. Hij zet stevig in op “complottheorieën” over de SEC, maar heeft Ripple en XRP er nooit direct mee in verband gebracht.

Niemand gelooft hem echter echt; het geschil met de XRP-gemeenschap had Hoskinson in december 2022 al gedreven tot een “schreeuw om hulp”. Deze zomer bood Hoskinson zelfs vrede aan het zogenaamde “XRP-leger” via X. Maar dan is hij opnieuw niet in staat om eenheid tegen de SEC simpelweg prioriteit te geven boven individuele belangen zoals Cardano.

Conclusie: Hooligan Hoskinson – als fanboys ruzie maken

Als de acties van de SEC tegen ADA, XRP en andere altcoins niet zo ernstig waren, zou je de Twitter-oorlogen van Hoskinson waarschijnlijk met popcorn kunnen bekijken. Daarom roepen voorzichtige stemmen op tot een eensgezinde verdediging tegen de SEC. Maar Hoskinson breekt steeds weer uit zo’n consensus. Hij heeft waarschijnlijk het gevoel dat de SEC het bestaan van Cardano kan bedreigen. Maar heeft hij daarom voortdurend kritiek op andere cryptocurrencies? Het is onwaarschijnlijk dat Hoskinson een gentleman wordt, maar zijn agressieve gedrag zou Cardano uiteindelijk meer kwaad dan goed kunnen doen.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*