Cardano-oprichter Hoskinson toont interesse in overname gespecialiseerd portaal Coindesk

Het crypto-portaal Coindesk staat te koop. De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, kan zich een overname voorstellen. Maar hij vindt de geschatte prijs van 200 miljoen dollar te duur.

De Digital Currency Group (DCG) verkeert in financiële moeilijkheden; haar dochteronderneming Genesis heeft op 19 januari een insolventieprocedure ingeleid. Tegelijkertijd werd bekend dat DCG het cryptospecialistische medium Coindesk te koop zet. Charles Hoskinson greep dit nieuws aan om zijn interesse in Coindesk te laten blijken via een Twittervideo. Volgens de oprichter van Cardano (ADA) wil hij de journalistieke geloofwaardigheid versterken.

Een snelle deal zal waarschijnlijk moeilijk zijn omdat Hoskinson de prijs van 200 miljoen US dollar die voor Coindesk werd gevraagd “overpriced” vindt. Hij is van plan zijn eigen waardering te geven zodra de boeken van Coindesk zijn gecontroleerd. Toen de Digital Currency Group in januari 2016 Coindesk overnam, zou het tussen de 600 en 600 miljoen dollar hebben betaald. Naar eigen zeggen heeft Coindesk meer dan 50 cryptojournalisten in dienst en vindt het meer dan 13 miljoen lezers per maand. Coindesk kwam zelf in het nieuws toen het in november 2022 exclusief interne documenten van Alameda Research en FTX publiceerde, waardoor het bedrijfsnetwerk van Sam Bankman-Fried failliet ging.

Hoskinson presenteerde reeds ideeën over hoe de journalistiek op een meer gedecentraliseerde manier kan worden georganiseerd. Onder zijn toezicht zou Coindesk financiële prikkels kunnen bieden voor succesvolle artikelen en auteurs van valse berichten kunnen beboeten. Volgens Hoskinson moet de beslissingsbevoegdheid duidelijker bij de lezers worden gelegd. Hij hoopt ook dat deze aanpak voorkomt dat Coindesk’s berichtgeving over Cardano en ADA omslaat in bewieroking. Hoskinson stelt ook voor meer en betere video’s te produceren bij Coindesk en na te denken over een “metaverse component”.

Conclusie: Coindesk en Cardano-baas Hoskinson – kan het werken?

Hoskinson krijgt veel media-aandacht voor zijn push, waar de 35-jarige altijd van geniet. Of hij serieus werk wil maken van een overname van Coindesk zal de komende weken moeten blijken. Coindesk heeft de investeringsbank Lazard Ltd. opdracht gegeven de aanbiedingen te onderzoeken en zo nodig onderhandelingen te organiseren. Wat duidelijk lijkt is dat de Digital Currency Group zijn financiën op orde probeert te krijgen en ook inkomsten voor Coindesk incalculeert. De activa van Hoskinson worden geschat op minstens 600 miljoen dollar en zouden een aankoop van Coindesk mogelijk moeten maken. Het zou een spectaculaire deal zijn van Hoskinson, die in de cryptoscene bekend werd als medeoprichter van Ethereum (ETH) vóór Cardano.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*