Cardano: Projecten voor Metaverse en DEX sturen ADA naar positief gebied

De prijscurve van Cardano (ADA) vertoont een voorzichtige opwaartse trend na maanden van droogte. Redenen voor het nieuwe optimisme zijn het megaverse project Pavio en de DEX SundaeSwap.

Cardano ging in 2021 lange tijd gepaard met euforie, en begin september stond ADA nog steeds op all-time highs van een goede US$ 3. Maar toen werd duidelijk dat de inhoud van de Alonzo-upgrade achterbleef bij de verwachtingen en dat het Cardano-ecosysteem zich niet uitbreidde zoals gehoopt. Voor Kerstmis stond de ADA op iets meer dan 1,20 US dollar. Nu snuift Cardano opnieuw de ochtendlucht op: een winst van 35 procent in de afgelopen zeven dagen heeft ADA naar het huidige niveau van 1,53 Amerikaanse dollar getild, waardoor Cardano de wekelijkse winnaar is onder de tien best gefinancierde cryptocurrencies. De laatste ontwikkeling komt niet uit het niets, maar via twee opwindende projecten die op Cardano steunen.

Ten eerste heeft SundaeSwap aangekondigd dat het zijn gedecentraliseerde crypto-uitwisseling (DEX) op 20 januari in bèta zal lanceren op het mainnet van Cardano. SundaeSwap is sinds december 2021 live op het testnet, en nu begint de praktijk. Hoewel SundaeSwap erkent dat DEX geen orders in real time kan verwerken als gevolg van de bekende technologische beperkingen van Cardano, is het nog niet klaar voor lancering. Maar de lancering van SundaeSwap gaat gepaard met aantrekkelijke bonussen voor het storten van liquiditeiten in ADA. Dit geeft beleggers met tegoeden in ADA eindelijk de mogelijkheid om hun kapitaal in te zetten in het DeFi.

Ten tweede omarmt Cardano nu ook het trendy metaverse-thema. In zijn zelfbeschrijving ziet het Pavio-project zichzelf als de eerste metaverse gebaseerd op Cardano en vergelijkt het zichzelf reeds met The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA). Natuurlijk mag ook het veelgeprezen vooruitzicht dat Metaverse en aanverwante tokens voor het einde van dit decennium een markt van 800 miljard US dollar zullen bezetten, niet ontbreken. Inderdaad, Metaverse tokens hebben onlangs voor een sensatie gezorgd en Pavio hoopt op soortgelijke effecten met Cardano.

Conclusie: Kan de prijscurve van ADA zich duurzaam herstellen?

Met Cardano hebben beleggers door de Alonzo upgrade pijnlijk ervaren hoe lof vooraf kan omslaan in teleurstelling in termen van prijs. ADA mist gewoon zinvolle use cases, zoals blijkt uit Cardano’s nog steeds ongewoon hoge staking ratio van meer dan 70 procent. Met SundaeSwap en Pavio staan nu twee projecten in de startblokken die de impasse willen doorbreken. De komende weken zal blijken of dit zal lukken en of er een nieuw momentum zal ontstaan rond Cardano.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*