Chainlink (LINK) lanceert SCALE-initiatief – Avalanche (AVAX) aan boord

Chainlink (LINK) wil met het nieuwe SCALE-programma de toegang tot haar diensten voor externe netwerken vergemakkelijken. De nadruk ligt op de kwestie van de kosten. Onder andere Avalanche (AVAX) neemt deel aan SCALE bij Chainlink.

Chainlink (LINK) is marktleider geworden in de crypto-industrie voor zogenaamde Oracle Services. Hierdoor kunnen real-time gegevens van cryptoprijzen tot sportuitslagen op een geautomatiseerde manier in smart contracts stromen, waardoor use cases van DeFi tot weddenschapstransacties mogelijk zijn. Om haar diensten verder te verspreiden, lanceert Chainlink nu het SCALE-programma. Volgens het persbericht behoort Avalanche (AVAX), een van de toonaangevende DeFi tokens, tot de supporters.

Dankzij SCALE kunnen netwerken van derden, zoals Avalanche, tegen lagere tarieven gebruik maken van de diensten van Chainlink. Zo kunnen zij testen welke aanbiedingen geschikt zijn voor toepassingen. Op middellange termijn zullen de vergoedingen dan worden doorberekend aan eindklanten die bijvoorbeeld DApps gebruiken. Volgens het persbericht verwacht Chainlink dat het SCALE-initiatief een “turbo-effect” zal hebben op de uitbreidingsplannen. Naast Avalanche hebben Metis, Moonbeam en Moonriver zich reeds aangemeld voor SCALE met Chainlink. In 2022 zullen al transacties met een volume van ruim 6 biljoen US dollar zijn verwerkt die gebruik maken van de datadiensten van Chainlink, aldus het bedrijf.

Chainlink houdt momenteel een cryptoconferentie in New York. Het werd duidelijk dat SCALE deel uitmaakt van de plannen om nog meer voet aan de grond te krijgen in veelbelovende sectoren. Daartoe werd ook Google ex-CEO Eric Schmidt in december 2021 ingeschakeld om contacten te leggen en te verdiepen met bedrijven die niet uit de crypto-industrie komen.

Inzet voor LINK begint in december

Belangrijk voor beleggers is dat de aankondiging om een passieve verdienmogelijkheid te creëren door middel van staken voor LINK vorm krijgt. Volgens medeoprichter Sergey Nazarov lanceert Chainlink in december van dit jaar Staking voor investeerders. Vanaf oktober zal worden gepeild wie wordt uitgenodigd voor de soft launch van LINK Staking. Nazarov sprak van een versie 0.1 in Staking for Chainlink.

Conclusie: Chainlink wil uitbreiden – LINK wacht op impulsen

Chainlink zet haar deuren wijd open voor potentiële nieuwe klanten met haar SCALE kortingsactie. Dit is ook een reactie op de stemming op de cryptomarkt, die investeringen kritischer onder de loep neemt dan in boomfases. Ondertussen handelt LINK zelf zijwaarts op ongeveer 8 US dollar en reageerde nauwelijks op de plannen van Chainlink – omdat deze weinig directe monetaire impulsen beloven, althans op korte termijn. Maar Chainlink bewijst opnieuw niet op zijn lauweren te rusten, maar proactief te voorzien in steeds meer use cases. LINK dient hier normaliter als betaalmiddel voor Oracle Services en daarom blijven veel analisten optimistisch over de toekomst van Chainlink.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*