Cardano (ADA) en IOTA: oprichters willen vooruitgang publiekelijk bespreken

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), heeft Dominik Schiener, medeoprichter van IOTA, uitgenodigd voor een openbare discussie. Onderwerpen zijn waarschijnlijk successen in hun projecten en samenwerking.

IOTA heeft net de lancering van het nevenproject Shimmer (SMR) afgerond en Cardano (ADA) kreeg onlangs de grote upgrade Vasil. In beide gevallen spreken de verantwoordelijken en de gemeenschappen graag over “mijlpalen”. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom Reddit de bedenkers van IOTA en Cardano wilde uitnodigen voor een openbare discussie. Charles Hoskinson, de oprichter van ADA, nam de suggestie over en vroeg Dominik Schiener, hoofd van de IOTA Foundation, via Twitter. Schiener, medeoprichter van IOTA, was het daarmee eens en wilde ontwikkelaar Hans Moog meenemen naar de bijeenkomst met Hoskinson.

Hoewel de twee cryptobazen het nog niet eens zijn geworden over een datum en plaats, is de lijst met onderwerpen voor hun bespreking al goed gevuld. Van recente ontwikkelingen in Cardano en IOTA tot toekomstperspectieven, de volgers willen informatie uit de eerste hand, schrijven ze op sociale netwerken. Een idee uit begin 2021 om de twee ecosystemen via een brug technologisch met elkaar te verbinden wordt ook opgepakt. Hoskinson en Schiener zaten niet altijd op dezelfde golflengte. In maart 2021 uitte Hoskinson scherpe kritiek op IOTA en beweerde dat de in Tanglenet beloofde vrijwaring van vergoedingen window dressing was en bij nader inzien niet eens bestond.

Aan de andere kant staat Hoskinson er ook om bekend dat hij de waarheid niet altijd serieus neemt. Het verdoezelen van zijn curriculum vitae maakte niet alleen de Cardano-gemeenschap bang. Schiener daarentegen kan zijn hackerverleden niet onvergetelijk maken en zijn leiderschapsstijl bij de IOTA Foundation is omstreden. Dus als de twee crypto beroemdheden met sterke ego’s willen, zouden ze ook kunnen praten over de keerzijden van roem en verantwoordelijkheid.

Conclusie: komen Cardano en IOTA dichter bij elkaar?

Het valt niet uit te sluiten dat de geplande ontmoeting tussen Hoskinson en Schiener later een louter promotionele gebeurtenis zal blijken te zijn. Maar de levendige gemeenschappen van IOTA en Cardano hopen eerder dat regelmatige samenwerking ook via persoonlijke banden kan worden afgesproken. IOTA met Shimmer en Cardano met de komende upgrade Hydra werken intensief aan het compatibel maken van hun ecosystemen met externe netwerken via bruggen om uitbreiding te bevorderen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*