Ripple (XRP): Kalender van SEC ex-vertegenwoordiger Hinman moet verlichting brengen

In de rechtsstrijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple over XRP zijn documenten opgedoken die wijzen op vooringenomenheid van het agentschap. Het gaat om de agenda van voormalig SEC ambtenaar Hinman.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al in het defensief in de procedure tegen Ripple (XRP), volgens proceswaarnemers – en nieuw opgedoken documenten zullen de stemming bij het agentschap waarschijnlijk niet opfleuren. Zoals Fox Business meldt, moest de werkkalender van voormalig SEC-bestuurslid William Hinman openbaar worden gemaakt. De vermeldingen daar suggereren dat Hinman vaak en met een open oor heeft gesproken met vertegenwoordigers en samenwerkingspartners van Ethereum (ETH). Ripple zou niet zo’n exclusieve toegang hebben gehad tot de SEC om te lobbyen voor XRP.

Hinman was in 2017 tot 2020 de centrale persoon binnen de SEC waar plannen voor het reguleren van cryptocurrencies samenkwamen. De zogenaamde “Hinman speech” van 2018 gaf Ethereum en Bitcoin (BTC) een virtuele carte blanche qua regelgeving en speelt ook een belangrijke rol in de SEC v. Ripple rechtszaak. Ripple dringt er al enige tijd op aan om interne SEC e-mails en documenten ter voorbereiding van de “Hinman speech” te mogen publiceren en gebruiken in de procedure. Dit is om te bewijzen dat XRP ook recht zou moeten hebben op de status van ongereguleerd worden door de SEC.

Noch Ripple, noch de SEC wilden op dit moment commentaar geven op Hinmans agenda-items. In mei had de Amerikaanse journaliste Eleanor Terrett bericht over vermoedens dat Hinman en zijn entourage wellicht privé geldelijke motieven hadden om Ethereum anders te behandelen dan Ripple. Terret is ook co-auteur van het huidige rapport van Fox Business.

Conclusie: rol van William Hinman belastend voor SEC in rechtszaak tegen Ripple

De SEC heeft maandenlang volgehouden dat zij interne documenten van en over haar ex-ambtenaar Hinman geheim wilde houden. Maar de rechtbank in New York heeft zojuist opnieuw bevestigd dat Ripple toegang moet krijgen, zo meldt advocaat James Filan via Twitter. In dit opzicht passen de misschien pikante kalendervermeldingen perfect in de verdedigingsstrategie van Ripple om XRP te bestempelen als oneerlijk behandeld in vergelijking met Ethereum. Maar sommige waarnemers vrezen nu al dat deze strategie averechts kan werken voor de crypto-industrie en ertoe kan leiden dat Ethereum ook opnieuw wordt beoordeeld door de SEC met het oog op regelgeving.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*