Chainlink (LINK) met prijssprong: Stappenplan voor de invoering van Staking gepubliceerd

Er lijkt vooruitgang te worden geboekt bij de ontwikkeling van Chainlink (LINK) om Staking voor iedereen mogelijk te maken. De markt beloonde het nieuws met een winst van ruim 20 procent voor Chainlink in de afgelopen week.

In een zijwaartse trend van de algemene cryptomarkt, steekt Chainlink (LINK) er momenteel bovenuit met een solide winst van een goede 20 procent in de afgelopen week. De reden voor de prijssprong wordt gezien als de publicatie van de nieuwe roadmap voor Chainlink, die zich richt op staking. In april 2021 hadden de oprichters van Chainlink voor het eerst hardop nagedacht over Staking at LINK en in januari 2022 werd het idee geconcretiseerd. Nu is de lancering van Staking for Chainlink beloofd voor H2 2022. Hierdoor zou LINK door investeerders in het netwerk kunnen worden gedeponeerd om de stabiliteit en de veiligheid te vergroten. In ruil daarvoor biedt het principe van Staking bonussen die snel oplopen tot een aantrekkelijke jaarlijkse rentevoet.

Staking in versie 0.1 is bedoeld om het begin van Chainlink te markeren en, in het geval van deposito’s, om diegenen te bevoordelen die al in een vroeg stadium in LINK hadden geïnvesteerd. Het stappenplan biedt uitzicht op een jaarlijkse rente van 5 procent voor inzet 0.1. Als het systeem stabiel is en zichzelf bewijst, volgt versie 1.0 voor Staking at LINK, die voor iedereen toegankelijk moet worden. Chainlink is gespecialiseerd in het verstrekken van real-time gegevens in blockchain-formaat en is de onbetwiste marktleider in deze door Oracle genoemde sector. DeFi projecten zoals Aave of DYDX steunen op prijscurves geleverd door Chainlink, en LINK wordt gebruikt om voor de diensten te betalen.

De oprichters hebben ook sportweddenschappen en verzekeringen geïdentificeerd als veelbelovende toepassingsgebieden voor Chainlink. Chainlink heeft een vooraanstaand strategisch adviseur binnengehaald in de vorm van voormalig Google-baas Eric Schmidt, die naar verwachting deuren zal openen.

Conclusie: Optimisme bij Chainlink gerechtvaardigd?

Ondanks de recente stijgingen wordt LINK verhandeld rond 8,50 US dollar en is daarmee mijlenver verwijderd van zijn all-time high van een goede 50 US dollar uit mei 2021. Het grote pluspunt voor Chainlink op inhoudelijk vlak is gebaseerd op het feit dat het project diensten levert waar echt vraag naar is en daarmee een eigen niche heeft gecreëerd. Staking geeft investeerders via rente duidelijke prikkels om op middellange en lange termijn in een project te investeren. Als het concept van staking werkt voor LINK, krijgt Chainlink kansen om positieve trends te ontketenen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*