Shiba Inu (SHIB): Gebruikersaantallen dalen, wachten op Shibarium upgrade

Shiba Inu (SHIB) is in rep en roer: de anonieme oprichter Ryoshi heeft het bedrijf verlaten en de grote upgrade Shibarium heeft nog steeds geen startdatum. Als gevolg daarvan heeft de Dogecoin killer momenteel te maken met een daling van het aantal gebruikers.

Shiba Inu (SHIB) bevindt zich in een lastige situatie: de zelfbenoemde moordenaar van Dogecoin (DOGE) heeft sinds het begin van het jaar een prijsdaling van ruim 60 procent geleden en is nog steeds op zoek naar duurzame use cases. Tegelijkertijd daalt het aantal portefeuilles met Shiba Inu’s. Begin juni waren er nog bijna 1,2 miljoen SHIB-portemonnees met fondsen, maar sindsdien is het aantal elke dag met duizenden gedaald en staat nu op ongeveer 1,17 miljoen. Transacties op Shiba Inu’s nemen ook af, met een daling van 26 procent van januari tot mei 2022. Waarnemers zien gevaren voor de cryptocurrency die vaak wordt bespot als een mememunt: Als het momentum verder in de negatieve richting kantelt, kunnen massale sell-offs op SHIB ophanden zijn.

Optimisten, ondertussen, houden vast aan de geplande upgrade Shibarium. Met Shibarium krijgt het Shiba Inu ecosysteem een soort sidechain om de hoge transactiekosten te omzeilen die tot nu toe zijn ontstaan door het gebruik van de Ethereum (ETH) blockchain. Een lanceringsdatum voor Shibarium is nog niet officieel aangekondigd, maar gehoopt wordt op eind juni. Shibarium zou ook kunnen worden uitgerust met een mechanisme voor verbranding, waardoor de ideeën over hoe SHIB deflatoir wordt, worden geautomatiseerd.

Ondertussen staat Ryoshi, de oprichter, die anoniem is gebleven, aan de buitenkant te kijken naar het reilen en zeilen bij Shiba Inu. Hij nam verrassend afscheid van het project en verwijderde zijn Twitter verleden. Ryoshi’s terugtrekking zou een van de redenen kunnen zijn waarom SHIB momenteel op een hangende wedstrijd lijkt.

Conclusie: Noodzaak tot hervorming bij Shiba Inu – zal de koerswijziging slagen?

De communicatie van de Stichting Shiba Inu is soms ondoorzichtig en ook nu is er geen duidelijk stappenplan. Wil SHIB in de richting van Metaverse Token gaan? Zou er meer promotie moeten zijn voor DeFi onder Shiba Inu? Met Shibarium zou SHIB zichzelf kunnen aanbevelen als betaalmiddel voor microtransacties, omdat de kosten zo goed als nul zouden zijn. Maar er is geen aankondiging van Shiba Inu zelf over haar toekomstige strategie, dus er is veel ruimte voor de geruchtenmolen. De absolute cijfers suggereren dat als SHIB geen nieuw momentum creëert, het een daling in termijnen zou kunnen inzetten en de altcoin in de vergetelheid zou kunnen verdwijnen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*