Binance Labs met strategische investering in PancakeSwap (CAKE)

Binance heeft rechtstreeks in PancakeSwap (CAKE) geïnvesteerd en beschouwt de zet als “strategisch”. Over de omvang van de investering werden geen bijzonderheden verstrekt. PancakeSwap is de spil voor DeFi met Binance Coin (BNB).

Net aan het begin van de maand had Binance een investeringsfonds van 500 miljoen dollar aangekondigd voor zijn Binance Labs-divisie, die tot doel heeft veelbelovende crypto-projecten te identificeren. Nu heeft Binance Labs aangekondigd dat het een “strategische investering” heeft gedaan in PancakeSwap (CAKE). De verhuizing wordt gerechtvaardigd door het grote belang van PancakeSwap als gedecentraliseerde crypto-uitwisseling voor DeFi in het ecosysteem van de BNB Chain met Binance Coin (BNB) als de basisvaluta.

Uit gegevens van DeFiLlama blijkt zelfs dat PancakeSwap ongeveer de helft van het in de BNB-keten geïnvesteerde kapitaal aantrekt, namelijk zo’n 4,6 miljard dollar. CAKE is het native token bij PancakeSwap dat dient als betaling voor diensten en stemrecht garandeert bij strategische toekomstige beslissingen. Het is niet bekendgemaakt hoeveel CAKE Binance Labs nu heeft binnengehaald. Het is ook niet zeker of Binance Labs zich actief met het lot van PancakeSwap zal bemoeien. Bill Qian, als hoofd van Binance Labs, wijst in het algemeen op de aantrekkelijkheid van PancakeSwap met meer dan 400.000 dagelijkse gebruikers.

In de competitie onder gedecentraliseerde crypto exchanges (DEX) is PancakeSwap de wereldwijde nummer drie volgens cijfers van CoinMarketCap, maar komt nergens in de buurt van Uniswap (UNI) en dYdX (DYDX) in termen van dagelijks handelsvolume. Voor de NBB-keten zijn dit jaar diverse updates aangekondigd, die het netwerk flexibeler en aantrekkelijker moeten maken. PancakeSwap zou hier ook van kunnen profiteren.

Conclusie: Binance Labs laat steeds meer van zich horen

Binance Labs heeft voor zijn investeringsstrategieën ook extern durfkapitaal aangetrokken, bijvoorbeeld van DST Global Partners en Breyer Capital. Met investeringen in succesvolle projecten van Axie Infinity (AXS) tot 1Inch, is de portefeuille van Binance Labs breed gepositioneerd; PancakeSwap zal hier de DeFi divisie verrijken. Zo maakt Binance Labs steeds meer naam als truffeljager onder de cryptobeleggingsfondsen. De prijscurve van CAKE schoot na de aankondiging van de investering van Binance Labs tijdelijk met ruim tien procent omhoog, maar corrigeerde binnen een paar uur weer even snel.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*