Coinbase IPO – FTX wil vroege deelname mogelijk maken

Coinbase’s officieel gerichte IPO heeft nog geen datum, maar er is al wel vraag naar. Dat is waarom crypto beurs FTX werkt aan het maken van de toekomstige Coinbase voorraad verhandelbaar in symbolische vorm op dit moment.

De beursgang van AirBnB een paar dagen geleden heeft dat duidelijk aangetoond: Investeerders zijn koortsachtig voor nieuwe investeringsmogelijkheden, en AirBnB aandelen zijn onmiddellijk 100 procent of meer toegenomen in vergelijking met de uitgifteprijs. Met de crypto-uitwisseling Coinbase zit een ander Amerikaans bedrijf nu in de startblokken voor een beursgang, wat een innovatief bedrijfssegment opent en hoge verwachtingen wekt voor de winst. Het probleem is dat privé-investeerders zelden dergelijke beursintroducties tegen de uitgifteprijs in handen krijgen. De oplossing: Zoals AirBnB al heeft gedaan, wil het handelsplatform FTX het aandeel van de Muntenbasis via een token in kaart brengen en dus verhandelbaar maken nog voor het wordt uitgegeven. Dit werd bevestigd door FTX CEO Sam Bankman-Fried aan verschillende Amerikaanse media.

Achtergrond op Coinbase bij FTX

FTX biedt reeds geselecteerde aandelen aan voor de handel als futures of op de spotmarkt. In overleg met de regelgevende instanties maakt FTX gebruik van de kunstgreep om de desbetreffende voorraad in kaart te brengen en zo ook te kunnen verrekenen met stablecoins zoals USDC. In het geval van AirBnB had FTX het aandeel als toekomst genoteerd voordat het zijn debuut maakte op de traditionele beurzen. Deze aanpak wordt nu opnieuw gepland, waarbij FTX samenwerkt met de Duitse financiële instelling CM-Equity om mogelijke hindernissen van de toezichthouders te overwinnen.

Wat dan te voorschijn zou kunnen komen voor Coinbase stock is, net als AirBnB, een serieuze pre-market georganiseerd door FTX. Om ook aandelen op FTX te kunnen verhandelen, is verificatie via CM-Equity vereist. Dit kan online gebeuren.

Coinbase, ondertussen, wordt door deskundigen geschat op een beurswaarde van 28 miljard dollar. In de laatste financieringsronde in 2018 was het “slechts” 8 miljard dollar. Met meer dan 35 miljoen klanten acht Coinbase zich goed gepositioneerd voor de groeiende business met Bitcoin en Co. Informatie over de bandbreedte van de uitgifteprijs van de Coinbase aandelen is nog niet beschikbaar.

Conclusie: FTX toont nieuwe oplossing voor oude beurzen

Wat FTX van plan is te doen met de Coinbase voorraad is een slimme zet. De goedkeuring van de regelgeving is nog in behandeling, maar het AirBnB-voorbeeld geeft het groene licht. Of AirBnB’s fantastische sprong in de winst voor vroege investeerders zal worden herhaald op Coinbase kan natuurlijk niet worden gegarandeerd. Maar als eerste grote Westerse beursgang van de crypto-industrie zal de voorraad van Coinbase voorspelbaar veel aandacht trekken. Met FTX heb je waarschijnlijk de kans om zelfs de IPO van Coinbase voor te zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*