CoinFLEX zegt dat Roger Ver 47 miljoen dollar schuldig is – de laatste draait de tafels tegen hem

Er ontwikkelt zich een moddergevecht tussen cryptoborse CoinFLEX en sterinvesteerder Roger Ver over een schuld van maximaal 47 miljoen dollar. CoinFLEX had eerder opnames voor alle klanten opgeschort.

De cryptoscene volgt momenteel een pittig duel tussen cryptobeurs CoinFLEX en prominent investeerder Roger Ver met popcornpotentieel – zolang je zelf geen CoinFLEX-klant bent. Op 24 juni moest het platform aankondigen dat het voorlopig alle opnames opschortte. Als reden voor deze stap werd onzekerheid in verband met een tegenpartij opgegeven. Gisteravond maakte CoinFLEX CEO Mark Lamb via Twitter bekend dat de tegenpartij Roger Ver was, die via Stablecoin USDC 47 miljoen US dollar tegoed had. Deze zijn verschuldigd omdat Ver niet aan een call heeft voldaan tijdens de margehandel, aldus Lamb. Maar Ver zelf ziet de situatie heel anders en zegt via Twitter dat geruchten over door hem verschuldigde schulden ongegrond zijn. In werkelijkheid is de tegenpartij, CoinFLEX, hem “een aanzienlijke som geld” verschuldigd.

Welke van de twee partijen dichter bij de waarheid is, zal misschien alleen in de rechtbank worden beslist. Lamb van CoinFLEX schrijft dat Ver in het verleden altijd aan al zijn margehandelsverplichtingen heeft voldaan. Maar tijdens de onrust op de cryptomarkt in de afgelopen weken, kunnen hoge verplichtingen snel zijn opgebouwd bij het handelen met hefboomwerking, zeggen waarnemers. Ver is echter zelf investeerder geweest in CoinFLEX en heeft waarschijnlijk een op hem toegesneden (handelaars)contract met het platform, waarvan de inhoud nog niet bekend is. Ver heeft ook geïnvesteerd in Bitcoin.com, Kraken en andere bekende projecten en is daar waarschijnlijk rijk mee geworden. Het valt dus niet uit te sluiten dat de financiële beweringen van Ver over CoinFLEX gegrond zijn.

CoinFLEX plant nieuw token om weer solvabel te worden

CoinFLEX hoopt op korte termijn een uitweg uit de crisis te vinden door een nieuw token uit te geven, genaamd Recovery Value USD (rvUSD). Het is de bedoeling dat dit bedrag overeenkomt met de uitstaande schuld, 47 miljoen USD opbrengt en een jaarlijkse rentevoet van 20 procent draagt, aldus het RFP. De Recovery Value USD-aanbieding is uitsluitend gericht op vermogende mensen met een hoog inkomen en de minimale storting is 100.000 Amerikaanse dollar. In een bericht aan alle klanten, stelt CoinFLEX dat het de uitbetalingen zal hervatten als rvUSD volledig is onderschreven. De “rv” in de naam kan waarschijnlijk worden opgevat als een toespeling op de initialen van Roger Ver, grijnzen waarnemers.

Conclusie: CoinFLEX nog een voorbeeld van een cryptoproject in moeilijkheden

Sinds de crash van de algoritmische stablecoin UST at Terra (LUNA) begin mei, is er geen einde gekomen aan de aaneenschakeling van nieuws over cryptoprojecten die diep in de problemen zitten. Het handelsplatform Celsius heeft bijvoorbeeld ook zijn betalingen moeten stopzetten, het hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) lijkt insolvent, er heerst een crisisgevoel bij Solend, het DeFiChain-project van Julian Hosp is aan het spartelen – de lijst kan nog wel even doorgaan. CoinFLEX laat zien hoe één grote investeerder vermoedelijk het hele businessmodel omver heeft laten vallen toen de markten instortten. Deze ervaringen zullen nog lang een herinnering zijn voor de crypto-industrie, ongeacht of een redding in individuele gevallen slaagt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*