Dogecoin (DOGE) in positieve trend – dit zijn de redenen

Dogecoin (DOGE) is terug bij de tien meest gekapitaliseerde cryptocurrencies ter wereld na een tijdelijke koerssprong. Wat versterkt Dogecoin, vaak bespot als een meme coin?

De algemene cryptomarkt handelt al dagenlang nerveus zijwaarts en in deze omgeving springt de positieve trend in Dogecoin (DOGE) er opvallend uit. In de afgelopen zeven dagen heeft Dogecoin een winst van ongeveer 18 procent geboekt en gisteren, maandag, was DOGE tijdelijk weer boven de 0,078 Amerikaanse dollar. Dogecoin staat nu dus ook weer in de top 10 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, en laat Polkadot (DOT) achter zich. Het momentum in Dogecoin wordt deze keer echter niet veroorzaakt door Twitter-activiteiten van “Dogefather” Elon Musk. Experts identificeren drie redenen waarom DOGE momenteel beter presteert dan vele andere altcoins:

1. Het aantal grote transacties op Dogecoin is sterk toegenomen; op zondag bijvoorbeeld werden bijna 1.000 transacties geregistreerd, elk met een volume van meer dan 100 miljoen US dollar. Het lijkt erop dat grote beleggers het prijsniveau van DOGE interpreteren als een dip en meer kopen.

2. De zogenaamde Miner Reserves op Dogecoin zijn op het laagste niveau sinds 2013 en zijn met ongeveer 32 procent gekrompen sinds het begin van 2022. Mijnwerkersreserves zijn de DOGE die Dogecoin-mijnwerkers ontvangen voor hun deelname aan het netwerk, maar nog niet hebben verkocht. Minder DOGE onder mijnwerkers suggereert dat hun invloed op de Dogecoin prijscurve kleiner is. 3.

Het aantal investeerders dat middellange- en langetermijnstrategieĆ«n met Dogecoin nastreeft, neemt aanzienlijk toe en het aantal handelaren dat met DOGE op kortetermijnwinsten speculeert, neemt tegelijkertijd af. Dit is te zien aan het aantal portefeuilles dat met activiteiten is geassocieerd. Bijna 2,57 miljoen wallets hebben nu Dogecoin voor een jaar of langer, een stijging van een goede 40 procent sinds het begin van het jaar. Tegelijkertijd is het aantal portefeuilles dat DOGE minder dan een maand in bezit heeft, gedaald tot ongeveer 150.000 – hier werden er in 2021 ongeveer 876.00 geteld.

Conclusie: Wordt Dogecoin volwassen?

DOGE is nog steeds meer dan 90 procent verwijderd van zijn all-time high van mei 2021 op 0,737 US dollar, dus het kan geen hoogtepunt worden genoemd. Maar de hierboven genoemde indicatoren suggereren dat Dogecoin zich consolideert in een moeilijke omgeving. Op lange termijn hoopt men ook op nieuwe toepassingen van DOGE, met name als betaalmiddel. En hier is dan weer een belangrijke rol weggelegd voor Tesla-baas Elon Musk, die al gedeeltelijk toestaat dat Dogecoin wordt gebruikt voor betaling bij zijn bedrijven, waaronder SpaceX en Starlink. Als de geplande overname van Twitter door Musk wordt gerealiseerd, zou DOGE ook bij Twitter een digitaal betaalmiddel kunnen worden en andere bedrijven kunnen motiveren om dit voorbeeld te volgen. Voorlopig zijn er nog veel “mitsen” in de prijsanalyse van Dogecoin, maar er zijn steeds meer tekenen dat DOGE aan stabiliteit wint.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*