De nieuwe president van de VS, Biden, drukt financiële noodhulp van ongeveer 2 biljoen dollar door om de economische gevolgen van Corona te verlichten. Bitcoin als inflatiehedge zou kunnen profiteren.
1.400 Amerikaanse dollars zullen in de komende weken belastingvrij per overheidscheque aan vele Amerikanen worden toegekend. Dit is de tweede keer sinds het uitbreken van de Coronapandemie dat het leiderschap van de VS heeft getracht de financiële tekorten tijdens de crisis althans gedeeltelijk te compenseren door middel van dergelijke rechtstreekse financiële hulp aan de burgers. Reeds tijdens de eerste ronde van de zogenaamde “stimuleringscheques” in april 2020, werd opgemerkt dat heel wat ontvangers het geldgeschenk rechtstreeks in Bitcoin (BTC) investeerden. Herhaalt het scenario zich?
Bitcoin heeft de afgelopen maanden zijn sterke punten uitgespeeld. Zowel de Amerikaanse Federal Reserve als de Europese Centrale Bank (ECB) zagen zich genoodzaakt historisch ongekende hoeveelheden geld in de economie te pompen om een recessie te voorkomen. De inflatierisico’s die daarbij automatisch ontstaan, leken de monetaire bewakers minder gevaarlijk dan een ineenstorting van de economische produktie als gevolg van Corona. Daarom zoeken slimme beleggers naar manieren om hun kapitaal te beleggen op een manier die het inflatieprobleem buiten beeld houdt. Onroerend goed, effecten, goud en kunst worden aangeprezen als dergelijke activaklassen, en sinds 2020 wordt Bitcoin in één adem genoemd. Dat komt omdat de moeder van alle cryptocurrencies een vastgestelde limiet van 21 miljoen bitcoin heeft om de inflatie buiten de deur te houden. Wie in de VS in het voorjaar van 2020 zijn eerste hulpcheque volledig in Bitcoin heeft geïnvesteerd, kan zich op dit moment verheugen op een waardestijging van meer dan 650 procent.
Overschrijvingen van miljarden in de richting van Bitcoin
In enquêtes zegt ongeveer 50 procent van de millennials dat zij hun nu verwachte nieuwe bijstandsgeld zullen investeren in plaats van het te gebruiken voor dagelijkse uitgaven. Ze lijken nog steeds de voorkeur te geven aan aandelen, maar een deel zal voorspelbaar ook in bitcoin en toonaangevende altcoins vloeien. Waardestijgingen, zoals die veroorzaakt door de prijspieken in BTC, zijn typisch kleiner in aandelen. Maar analisten wijzen er ook op dat grote pensioenfondsen en verzekeringsfondsen steeds meer in de verdrukking komen door de nulrente en het inflatierisico. Zij moeten ook op zoek naar alternatieve beleggingsmogelijkheden en stuiten daarbij op de Bitcoin. En dit verschijnsel beperkt zich niet tot de VS, maar is allang overgewaaid naar Europa en China.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Bitcoin momenteel ruim boven de 50.000 dollar wordt verhandeld en zich opmaakt om nieuwe hoogtepunten te bereiken. Bitcoin, het “digitale goud”, wordt steeds meer een inflatiebestendige haven, en grote bedrijven zoals MicroStrategy, Square en Tesla hebben BTC al opgenomen in hun financiële strategieën. De bereidheid om Bitcoin te kopen van particuliere en institutionele beleggers komt tegemoet aan een beperkt aantal BTC dat überhaupt te koop is. In dit opzicht zijn invloeden op de prijscurve van Bitcoin van het tweede reddingspakket van Corona in de VS, met een totale waarde van ongeveer twee biljoen, absoluut denkbaar.
Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.
Leave a Reply