Ethereum (ETH): Berlijnse upgrade komt op 14 april

Ethereum (ETH) zal naar verwachting een grote upgrade, Berlin genaamd, op 14 april op het mainnet zien verschijnen. Wat betekent dit voor beleggers?

Ethereum (ETH) doet zich gelden als de tweede belangrijkste cryptocurrency na Bitcoin (BTC), profiterend van zijn belang als de spil van de groeiende DeFi divisie. De basis voor Ethereum’s veelzijdige ecosysteem is haar eigen blockchain. Deze ondergaat nu op 14 april een technologische upgrade genaamd Berlin, schrijft de Ethereum Foundation in een blogpost. Volgens dit is Berlijn de eerste grote upgrade op Ethereum sinds Istanbul vanaf eind 2019. Voordat Istanboel werd vrijgegeven, bestond de vrees dat de deelnemers aan het netwerk hun taken niet op tijd zouden voltooien voor de upgrade.

Als gevolg daarvan geeft de Ethereum Foundation nu een gedetailleerde tijdlijn. De blog post vermeldt de data voor testnets voor de technisch ingestelde en vooral node operators, evenals de toekomstige software versies die nodig zijn om Berlin voor Ethereum te integreren. Voor beleggers moeten deze acties echter op de achtergrond worden verzorgd door cryptobeurzen en portefeuilleaanbieders. Voorspelbaar zal de handel in ETH op 14 april tijdelijk worden opgeschort rond de activering van Berlijn.

Want het is ook duidelijk: grote upgrades in blockchains zoals die van Ethereum dragen altijd het risico in zich dat er ondanks jaren van voorbereiding een fout is ingeslopen. De Constantinople upgrade op Ethereum, bijvoorbeeld, werd op het laatste moment gestopt in januari 2019 en ging toen pas live nadat een beveiligingsgerelateerde programmeerfout was opgelost.

Upgrade Berlijn op Ethereum – vanuit een inhoudelijk perspectief.

Met Berlijn komt de implementatie van vier voorgestelde verbeteringen aan Ethereum. Deze zijn ontworpen om het netwerk te beschermen en kunnen in bepaalde gevallen ook leiden tot lagere transactiekosten, legt een achtergrondrapport uit dat is aanbevolen door de Ethereum Foundation. Maar de beoogde grote coup bij Ethereum, met verbeteringsvoorstel EIP-1559 om de sterk gestegen transactiekosten terug te verdienen, is niet opgenomen in de catalogus van Berlijn.

Voor u als belegger is de upgrade nog steeds een datum die op uw kalender moet staan. Uit ervaring weten we dat grote upgrades zoals deze prijsschommelingen veroorzaken in de onmiddellijke tijd, en niet alleen voor Ethereum. Theoretisch zou Berlijn ook een hard fork kunnen uitlokken als Ethereum miners en node operators niet samen optrekken. De volgende Ethereum upgrade zal London heten – en zal zich hopelijk richten op het probleem van de relatief hoge transactiekosten voor ETH.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*