DeFiChain (DFI) & Bake.io: dBTC niet 1:1 gedekt door Bitcoin – ernstige beschuldiging

Het DeFiChain (DFI) project, mede opgericht door Julian Hosp, wordt ervan verdacht niet genoeg Bitcoin te bezitten om de dBTC die in het ecosysteem worden gebruikt te beveiligen. DeFiChain heeft moeite om een verklaring te geven.

DeFiChain (DFI) verkeert in ernstige problemen sinds de zomer van 2022, toen de algoritmische stablecoin DUSD, die deel uitmaakt van het ecosysteem, zijn 1:1 koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor. De oprichters Julian Hosp en U-Zyn Chua vechten nu met elkaar in de rechtszaal. Er is nu een verhit debat op Reddit over de vraag of investeerders in DeFiChain systematisch in de maling worden genomen. Een Reddit-gebruiker beweert bewezen te hebben dat DeFiChain oneerlijk belazerd wordt met Bitcoin.

Dit moet je weten: DeFiChain adverteert Bitcoin (BTC) en belangrijke altcoins zoals Ethereum (ETH) in haar ecosysteem als zogenaamde wrapped tokens. Dit zou het mogelijk moeten maken om hoge transactiekosten te vermijden. Normaal gesproken zou dBTC als de DeFiChain versie van Bitcoin 1:1 moeten worden ondersteund door echte BTC. Maar de blockchainanalyse onthulde: DeFiChain heeft momenteel 995 Bitcoin om dBTC te dekken, maar er circuleren minstens 1730 dBTC in het ecosysteem. Julian Hosp en DeFiChain hebben herhaaldelijk verzekerd dat het geld van klanten in dBTC 1:1 beveiligd is door Bitcoin, wat eigenlijk vanzelfsprekend is.

Bake, het cryptobedrijf achter DeFiChain, heeft op X gereageerd op de aantijgingen. Volgens dit zijn de verschillen tussen dBTC en Bitcoin die als onderpand worden gestort het resultaat van arbitragehandel tussen de gedecentraliseerde DeFiChain cryptobeurs en een gecentraliseerde cryptobeurs. Commentatoren zijn echter niet overtuigd door deze uitleg. Immers, als gebruikers van DeFiChain zouden besluiten om al hun dBTC terug in te wisselen in Bitcoin, zou dit volgens de beschikbare informatie uitlopen op een fiasco. Het is nog maar de vraag waar DeFiChain de ontbrekende ongeveer 700 Bitcoin vandaan denkt te toveren in het geval van een “bank run”.

Conclusie: DeFiChain verdacht van fraude door dBTC en Bitcoin

De doorgaans spraakzame Julian Hosp zwijgt op X over de ondoorzichtige situatie bij DeFiChain. DFI wordt verhandeld op een historisch dieptepunt ten opzichte van Bitcoin, en het verlies van vertrouwen in het project dat anderhalf jaar geleden begon, duurt voort. Zoals het er nu voor staat, zijn er ruim 700 “valse bitcoins” in het ecosysteem van DeFiChain, die het equivalent van ongeveer 30 miljoen Amerikaanse dollar waard zouden zijn. Cryptobeleggers die dit willen afdoen als een kleinigheid riskeren verdere verliezen met DeFiChain.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*