Lisk (LSK): Plannen om over te stappen naar Ethereum (ETH) als laag 2 concreter

Lisk (LSK) wil zijn onafhankelijkheid opgeven en overstappen naar het Ethereum ecosysteem als laag 2. Lisk heeft deze fundamentele beslissing uit december nu onderbouwd met tijdschema’s en een voortgangsrapport.

Lisk (LSK) heeft grote plannen: Om voort te bouwen op oude successen wordt de eigen blockchain verlaten en wil Lisk een comeback proberen te maken als laag 2 in het Ethereum (ETH) ecosysteem. Deze aankondiging in december veroorzaakte nogal wat opschudding, omdat de radicale aard van Lisk’s reorganisatie ongekend is. Lisk heeft zijn plannen nu gespecificeerd in een blogpost, en LSK zag vervolgens een dagelijkse stijging van 40 procent. Dus wat kunnen we in de nabije toekomst van Lisk verwachten?

Lisk is van plan om al in februari een testnet te lanceren dat verbonden is met Ethereum. De Optimism-technologie die Lisk in de toekomst zal gebruiken, zal onder andere zijn eerste vuurdoop moeten doorstaan. In maart zal Lisk dan een informatiecampagne lanceren waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd hoe de migratie van LSK naar een ERC-20 token in de praktijk zal worden uitgevoerd voor investeerders.

Als alles soepel verloopt, zal de nieuwe Lisk in eerste instantie in april live gaan voor ontwikkelaars. Het doel is om ervoor te zorgen dat Lisk goed gepositioneerd is voor de grote herlancering en al dapps heeft zoals een gedecentraliseerde cryptobeurs (DEX). Het nieuwe mainnet van Lisk zou dan vanaf het 3e of 4e kwartaal van 2024 voor iedereen toegankelijk moeten zijn – tegen die tijd is de overgang naar Ethereum voltooid.

Lisk benadrukt dat het ook zijn website en andere informatiebronnen zal updaten als onderdeel van de nieuwe start. Er zijn ook plannen om reclame aan te bieden via airdrops en andere campagnes. Ter herinnering: In 2017 was Lisk nog een van de 20 belangrijkste wereldwijde cryptocurrencies met toen een marktkapitalisatie van bijna USD 1 miljard; vandaag de dag staat LSK op de 230e plaats van die lijst met een marktkapitalisatie van iets minder dan USD 200 miljoen.

Conclusie: Lisk probeert terug te komen als laag 2 op Ethereum

Dankzij de historisch gegroeide gemeenschap hoopt Lisk dat het in de toekomst niet zal verdwijnen als niemand tussen de vele laag-2 oplossingen voor Ethereum. Het relatief nauwkeurige tijdschema dat nu beschikbaar is, versterkt het vertrouwen in het vermogen van Lisk om het project met succes te realiseren. Ondanks de recente koerssprong wordt LSK echter verhandeld op ongeveer USD 1,38, ongeveer 96 procent onder zijn all-time high van iets minder dan USD 35 uit januari 2018. De strategische beslissing van Lisk is gedurfd – of het zal lonen voor beleggers zal later dit jaar duidelijk worden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*