DeFiChain (DFI): urenlange netwerkstoringen, prijscurve aan het dalen

Crypto beroemdheid Julian Hosp wil de DeFiChain (DFI) nieuw leven inblazen. Maar vorige week ging het netwerk twee keer urenlang plat. De prijscurve van DeFiChain zit ook vast in een neerwaartse spiraal.

De neergang van DeFiChain (DFI) gaat door: datadiensten zoals CoinGecko registreren momenteel bijna elke dag een nieuw dieptepunt voor het project van cryptobedrijf Cake. Ongeveer drie weken geleden kondigde medeoprichter Julian Hosp een comebackpoging aan voor DeFiChain, nu hij Cake in zijn eentje runt. De dagelijkse tips van Hosp alleen helpen DeFiChain echter niet, en technologische problemen wegen ook op het vertrouwen.

De blockchain monitor van DeFiChain (hier ) registreerde gisteren, zondag, een netwerkstoring van 3 uur en 37 minuten. En op 10 juni lag DeFiCain ook zonder waarschuwing 4 uur en 20 minuten plat. In dergelijke situaties zijn er geen transacties mogelijk, waardoor het basisconcept in twijfel wordt getrokken. Het is ook vreemd dat zowel Cake (voorheen Bake) als Julian Hosp nog geen verklaring hebben gegeven voor de netwerkstoringen bij DFI. Bij Solana (SOL) bijvoorbeeld, berucht om terugkerende netwerkstoringen, delen de ontwikkelaars uiteraard de resultaten van hun troubleshooting met investeerders in een poging het verlies aan vertrouwen in toom te houden.

Een andere indicator van de waarschijnlijk hopeloze situatie van DeFiChain is de vermeende stablecoin Decentralised USD (DUSD), die deel uitmaakt van het ecosysteem. Het verloor zijn 1:1 koppeling aan de Amerikaanse dollar al in de zomer van 2022 en bereikte volgens CoinGecko een week geleden een nieuw dieptepunt van slechts 6 cent – DUSD is een parodie op een stablecoin geworden. Voormalig medeoprichter U-Zyn Chua is nu tenminste gestopt met zijn kritiek op Julian Hosp, die hij aanvankelijk niet achterwege kon laten na de overname van Cake door Hosp.

Conclusie: De langzame dood van DeFiChain gaat door

Julian Hosp presenteert zichzelf graag als een jongen die voor elk probleem een oplossing weet. Maar het TenX project, waar Hosp voor DeFiChain aanzienlijk bij betrokken was, eindigde ook in een totaal faillissement voor veel investeerders. De kans op een comeback van DeFiChain is daarom erg klein. De gecrashte stablecoin DUSD is een waarschuwingssignaal op zich en de netwerkstoringen zijn geen peulenschil, omdat ze direct de technologische basis van de hele DeFiChain aantasten. Iedereen die hier nog investeert zou eens kritisch naar zichzelf moeten kijken – want waarnemers hebben DeFiChain allang gecategoriseerd als een shitcoin.




“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*