DeFiChain en Bake.io: Julian Hosp’s medeoprichter lanceert nieuw project ondanks talloze problemen bij DeFiChain en Bake

De controversiële serie-oprichter Julian Hosp is de laatste tijd bezig met het promoten van Bitcoin NFT’s – zijn zakenpartners hebben hiervoor een handelsplatform met de naam Ordzaar gelanceerd. Hosp’s andere projecten voor klanten blijven verliesgevend.

Julian Hosp heeft weer een cryptotrend voor zichzelf ontdekt: Bitcoin NFT’s, ook wel Bitcoin Ordinals genoemd, zijn zijn nieuwste stokpaardje. Het bijbehorende platform heet Ordzaar, de naam is gevormd uit Ordinals en Bazar. De medeoprichter is Hosp’s oude kompaan U-Zyn Chua, die ook samen met hem CakeDeFi (nu Bake) en DeFiChain startte en nog steeds betrokken is bij beide projecten(!). De informatie zet je aan het denken, want hoe aantrekkelijk de crypto-initiatieven van Julian Hosp ook klinken, ze zijn meestal een verliezende propositie voor investeerders.

We hebben dit voor het laatst gedocumenteerd voor CakeDeFi in juni. Sindsdien is de “stablecoin” Decentralized USD (DUSD) daar nog steeds massaal ver verwijderd van de beloofde 1:1 koppeling aan de Amerikaanse dollar en wordt momenteel onder de 0,40 Amerikaanse dollar verhandeld. Het native token in het ecosysteem, DeFiChain (DFI) is gecrasht naar US$0,30. Beleggers hebben daar veel geld verloren en we willen van deze gelegenheid gebruik maken om je te herinneren aan onze waarschuwing over DeFiChain uit de zomer van 2022. Toen lag de prijs van DFI nog boven de 1 US dollar.

Nu zouden Bitcoin NFT’s dus de expert tip zijn waarmee Hosp’s trawanten investeerders willen aantrekken. In feite bestaan zulke NFT’s, die gedocumenteerd zijn op de Bitcoin blockchain, pas sinds begin dit jaar en hebben ze zich ontwikkeld tot een spannende nichemarkt onder de term Bitcoin Ordinals. Het Ordzaar platform, gepusht door Julian Hosp, wil scoren met vrijheid van vergoedingen en bekende artiesten, aldus een persbericht.

Het verbaast ons echter dat U-Zyn Chua zoveel tijd kan besteden aan het nieuwe project. DeFiChain zit in de touwen en kan de volledige aandacht van de oprichters Julian Hosp en U-Zyn Chua goed gebruiken. Een hernoeming van Cake naar Bake DeFi leidde er wel toe dat de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) een waarschuwing schrapte. Maar niet omdat het project plotseling serieus was geworden, maar omdat met de naamsverandering ook een nieuw domein werd gebruikt voor de aanwezigheid op internet. BaFin wil de zaak nu opnieuw onderzoeken (spoiler alert: er komt zeker een nieuwe waarschuwing).

Conclusie: Trekker Julian Hosp – voorzichtigheid blijft geboden

Wie de cryptocarrière van Julian Hosp door de jaren heen heeft gevolgd, herinnert zich ook projecten als TenX of Lyoness, een piramidespel. Wat ze gemeen hebben met DeFiChain is dat particuliere investeerders daar alleen in uitzonderlijke gevallen winst hebben gemaakt. Er is weinig reden om te vermoeden dat dit met Bitcoin Ordinals en Ordzaar zal veranderen. Denken wij: De ervaring leert dat als Julian Hosp een project promoot, je er beter je vingers en geld vanaf kunt houden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*