Litecoin (LTC): Halvering heeft plaatsgevonden – prijscurve glijdt in het rood

De vierjaarlijkse halvering van Litecoin (LTC) vond gisteren plaats. Maar de hoop dat de Litecoin halvering ook de prijs van LTC zou kunnen opdrijven werd niet vervuld.

Litecoin (LTC) heeft dit jaar een soort comeback gevierd door flinke koerswinsten te boeken. Het kleine broertje van Bitcoin (BTC) werd ook gezien als een winstkans omdat de Litecoin halvering gepland stond voor augustus. Gisteren, woensdag, was het zover: voor de derde keer in de geschiedenis van Litecoin werden de bonussen voor LTC miners gehalveerd, wat een automatische inflatierem betekent.

De prijscurve van Litecoin gleed vervolgens echter met bijna 7 procent in het rood, waarbij LTC momenteel wordt verhandeld op iets meer dan 86 US dollar. De theorie dat het opzettelijke tekort aan nieuwe Litecoin de prijs zou versterken, is dus niet uitgekomen. We hadden er in juli al op gewezen dat de eerdere Litecoin halvingen geenszins leidden tot voorspelde koerswinsten.

Het echte probleem met Litecoin blijft. Afgezien van het gebruik als online betaalmiddel heeft Litecoin weinig te bieden en als digitale valuta concurreert LTC niet alleen met Bitcoin, maar ook met andere populaire altcoins van Ethereum (ETH) tot Binance Coin (BNB). Eerlijkheidshalve moet echter ook worden vermeld dat LTC in de vier jaar sinds de laatste Litecoin halvering aanzienlijk aan gebruikers heeft gewonnen, zoals een infographic laat zien.

Optimisme voor Litecoin blijft komen van nieuws in de VS. Daar treedt de SEC agressief op tegen tientallen cryptocurrencies, maar heeft tot nu toe zowel Litecoin als Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash (BCH) gespaard van juridische stappen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de nieuwe Wall Street cryptobeurs EDX Markets (EDXM) zich heeft beperkt tot Litecoin, BTC ETH en BCH, wat wordt gezien als de aanleiding voor de koersstijgingen van LTC in de afgelopen maanden.

Conclusie: Litecoin halveren – een overschatte gebeurtenis

Nu moeten we dus nog vier jaar wachten op de volgende Litecoin halvering en het is belangrijk om de tijd te gebruiken om het profiel van LTC te verbeteren. Voor Bitcoin is de BTC halvering aangekondigd voor april 2024. En hoewel velen in de cryptoscene de Bitcoin-halvering zien als een soort garantie voor aanzienlijke koerswinsten, zijn er ook goede argumenten voor het feit dat de gebeurtenis aan betekenis verliest. Als we de Litecoin halvering als maatstaf nemen, is het beleggers in ieder geval aan te raden om waakzaam te zijn bij het inprijzen van de Bitcoin halvering.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*