DeFiChain en Cake: nieuwe rechtbankdatum voor Julian Hosp en U-Zyn Chua

De twee oprichters van DeFiChain (DFI) en het cryptobedrijf erachter, Cake, Julian Hosp en U-Zyn Chua, vechten verbitterd door tot aan de rechtbank. Er is nu een nieuwe datum vastgesteld voor 12 april.

Iedereen die het drama rond DeFiChain (DFI), Cake, Julian Hosp en U-Zyn Chua volgt, kan al raden dat er een krachtmeting komt. Dit komt omdat de twee Cake oprichters Julian Hosp en U-Zyn Chua uiterlijk afgelopen december hopeloos uit elkaar vielen. Chua diende toen een motie in bij de rechtbank in Singapore om Cake te liquideren. Hosp trok op zijn beurt verrassend een aanbod uit zijn mouw om zijn aandelen in Cake te verkopen aan U-Zyn Chua vóór een uitspraak. Ondertussen is de prijscurve van DeFiChain (DFI) steeds lager gezakt – Cake is tenslotte het cryptobedrijf erachter en Julian Hosp is het boegbeeld. De partijen in het geschil zouden oorspronkelijk deze week naar de rechtbank komen om te kijken of ze toch een minnelijke oplossing hadden gevonden. Nu is de datum verschoven naar 12 april, zoals de kritische waarnemer Lorena B. bekendmaakt op X.

De situatie bij Cake (voorheen Bake) is kritiek en de stemming is in de kelder. De goed ingelichte Lorena B. heeft interne chattranscripten van het cryptobedrijf gelekt waarin werknemers zich zorgen maken over de toekomst, terwijl Julian Hosp en U-Zyn Chua hun toevlucht zoeken in lege zinnen. De kantoorruimte van Cake is onderverhuurd en het is nog maar de vraag of DeFiChain ondersteund zal blijven worden. Hosp is op zoek naar nieuwe huurders voor zijn villa in Singapore, maar is officieel nog steeds CEO van Cake. U-Zyn Chua was de Chief Technology Officer van Cake en sloeg het aanbod om Cake alleen te blijven runnen niet meteen af. Hij heeft nu via X een verzoek gestuurd om de rechtszitting op 12 april bij te wonen “om de waarheid te weten te komen”. Dit betekent dat een eerdere overeenkomst tussen hem en Julian Hosp van tafel lijkt te zijn.

De ontwikkelingen zijn wrang voor investeerders. DeFiChain verliest externe projecten en DFI wordt 85 procent lager verhandeld dan een jaar geleden. Het ecosysteem omvat ook de vermeende stablecoin DUSD, die zijn beloofde 1:1 koppeling aan de Amerikaanse dollar al bijna twee jaar kwijt is. Met name Julian Hosp had herhaaldelijk zijn goed bereikbare kanalen op sociale netwerken gebruikt om mensen aan te sporen niet in paniek te raken, maar de projecten weer op de rails te krijgen.

Conclusie: Julian Hosp fans krijgen een onaangename verrassing met DeFiChain

De aanhangers van DeFiChain en Julian Hosp noemen zichzelf graag DeFighters en sommigen van hen willen nog steeds niet beseffen hoe hun investeringen vrijwel in het niets verdwijnen. De cryptoscene associeert de naam Julian Hosp automatisch met het TenX-project, dat eindigde in totale verliezen voor veel investeerders. Het is ook al lang bekend dat Julian Hosp eerder zijn verkooptalenten perfectioneerde met het Lyoness piramidespel. Uiteindelijk werden de projecten waarin Julian Hosp een beslissende rol speelde echter altijd gekenmerkt door geschillen op managementniveau – een scenario dat zich herhaalt bij Cake en DeFiChain. Een gerechtelijke uitspraak op 12 april komt steeds dichterbij en alles wijst erop dat normale investeerders hoe dan ook aan het kortste eind trekken.
“
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*