Cardano (ADA): Oprichter Hoskinson reageert op kritiek

De prijscurve van Cardano (ADA) is al maanden aan het verzwakken. Oprichter Charles Hoskinson reageert nu op kritiek uit de gemeenschap en probeert de gemoederen te bedaren. Maar is dit genoeg om Cardano een boost te geven?

Het crypto-jaar 2024 is tot nu toe teleurstellend geweest voor Cardano (ADA). Een kleine opleving van de Cardano prijscurve in maart heeft geen stand gehouden. Voorspellingen dat ADA dit jaar uit de top tien van belangrijkste cryptocurrencies zou kunnen vallen, klinken steeds realistischer. Cardano-oprichter Charles Hoskinson wil tegenmaatregelen nemen en heeft in een gedetailleerde videoboodschap commentaar gegeven op typische kritiekpunten:

– Het ecosysteem mist een belangrijke stablecoin zoals USDC of Tether (USDT). In feite is het gebrek aan succes van Cardano in de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) ook te wijten aan dergelijke details. Hoskinson is redelijk en belooft zijn inspanningen op te voeren om een erkende stablecoin naar Cardano te brengen. De poging om Cardano’s eigen stablecoin op te richten met DJED heeft weinig succes gehad.

– Schaalvergroting: Cardano-gebruikers ervaren dat transacties soms een half uur wachttijd vergen. Hoskinson bevestigt dit, maar vindt dat de situatie onterecht wordt gedramatiseerd. Uiteindelijk wordt elke transactie bij Cardano verwerkt en blijven de transactiekosten binnen redelijke grenzen, zegt Hoskinson. Dit helpt echter niet projecten zoals blockchain gaming of DeFi, die moeten vertrouwen op het verwerken van transacties in bijna realtime.

– Onvoldoende ondersteuning voor externe projecten door de Cardano Foundation. Hoskinson vindt dat deze kritiek de plank misslaat. Hij vergelijkt Cardano met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), waar ontwikkelaars op eigen initiatief en voor eigen rekening actief zijn. Hoskinson noemt financiële steun aan externe partijen zelfs “omkoping”.

– Interoperabiliteit: Gematigde critici zoals “Block Is Hot” hebben vastgesteld dat Cardano weinig tot geen uitwisseling ervaart met andere ecosystemen en dat dit ook te maken heeft met de ADA programmeertaal Haskell / Plutus. Deze oplossing is exclusief in de crypto-industrie en verhindert volgens sommige experts ook dat Cardano op meer cryptobeurzen wordt genoteerd. Hoskinson wijst op tientallen handelsplatformen voor ADA en blijft de speciale programmeertaal zien als een feature en niet als een probleem.

Conclusie: Cardano-baas Hoskinson wil hoop wekken

Hoskinson is een van de alfadieren in de cryptoscene en staat erom bekend scherpe kritiek te leveren op concurrerende projecten. In zijn meest recente optreden lijkt Hoskinson echter ongewoon tam en neemt hij kritiek uit de gemeenschap serieus. De 36-jarige moet nu echter ook resultaten boeken; het onderwerp van stablecoins voor het ADA ecosysteem wordt bijvoorbeeld al lang erkend als een belangrijke en dringende uitdaging. Als Cardano er niet in slaagt om snel nieuwe gebruikers aan te trekken en problemen van eigen bodem onder controle te krijgen, zullen ADA-beleggers moeten vrezen dat crypto-rally’s in 2024 aan hen voorbij zullen gaan.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*