DeFiChain: medeoprichter Julian Hosp ontsnapt volgens rapport

De controversiële crypto-beroemdheid Julian Hosp keert Singapore blijkbaar de rug toe en er worden nieuwe huurders gezocht voor zijn huis daar. Dit valt samen met lopende geschillen rond DeFiChain (DFI) en Cake.

De lichten gaan blijkbaar uit bij DeFiChain en het cryptobedrijf erachter, Cake. Er worden onderhuurders gezocht voor het kantoor van Cake in Singapore en medeoprichter Julian Hosp verlaat zijn villa daar (maandelijkse huur 60.000 Singaporese dollars). Hosp-criticus Lorena B. heeft deze onthullende details verzameld op X (voorheen Twitter). In haar informatie kan ze ook verwijzen naar de tweede Cake mede-oprichter U-Zyn Chua, die met Hosp in een rechtszaak vecht over de toekomst van het bedrijf. Hosp is al wekenlang extreem gesloten als het gaat om Cake en zijn persoonlijke plannen.

Parallel aan de ontwikkelingen in Singapore wordt DeFiChain (DFI) momenteel verhandeld op een nieuw dieptepunt van USD 0,07. Het valt nog te bezien of het ecosysteem, waartoe ook de mislukte stablecoin DUSD behoort, verder kan bouwen op de steun van Cake. Hosp wil zijn aandelen in Cake verkopen aan U-Zyn Chua, die op zijn beurt de liquidatie van het gezamenlijke bedrijf heeft aangevraagd. Volgens de beschikbare informatie heeft de rechtbank in Singapore 2 april vastgesteld als uiterste datum waarop een buitengerechtelijke schikking mogelijk zou zijn. Twee weken geleden nam Lorena B. de scenario’s door die waarschijnlijk zijn voor DeFiChain en Cake – allemaal ontnuchterend voor investeerders.

Julian Hosp is een rode lap voor velen in de cryptoscene. Vóór Cake en DeFiChain was de 38-jarige betrokken bij het cryptoproject TenX, dat in de vergetelheid verdween en beleggers enorme verliezen bezorgde. Aan de andere kant heeft Hosp nog steeds een aantal fans die hem en DeFiChain verdedigen op sociale media en Lorena B. aanvallen. Zij is echter in het verleden regelmatig correct geweest met haar berichtgeving over Hosp, Cake en DeFiChain en krijgt blijkbaar ook informatie van werknemers en investeerders.

Conclusie: Cake en DeFiChain in een duikvlucht – wat wordt er van Julian Hosp?

We rapporteren al jaren over Hosp en zijn projecten, en de eerste waarschuwingen over DeFiChain zijn te vinden in ons archief van begin 2022. Sinds het geschil over Cake tot een hoogtepunt kwam, zijn er minstens twee belangrijke projecten geannuleerd door DeFiChain. Het basisconcept van DeFiChain met de vermeende stablecoin DUSD heeft de praktijktest niet doorstaan en de prijscurve van DFI tuimelt richting nul. Het is moeilijk voor te stellen dat Julian Hosp zich blijft inzetten voor DeFiChain en Cake – we blijven de zaak volgen en houden je op de hoogte.
“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*