DeFiChain: volgende project springt weg – Julian Hosp blijft op duikstation

De prijscurve van DeFiChain (DFI) heeft gisteren een nieuw dieptepunt bereikt. Passend genoeg heeft het volgende belangrijke DeFiChain project, Dobby, zijn abonnement opgezegd. Ondertussen maakt Julian Hosp, het boegbeeld van DFI, zich uit de voeten.

Als je graag een kaartenhuis ziet instorten, dan is DeFiChain (DFI) waarschijnlijk het juiste object voor jou. Terwijl Bitcoin (BTC) sinds oktober 2023 de cryptomarkten aanvoert met een duidelijke opwaartse trend, loopt DeFiChain (DFI) langzaam uit de rails. De prijs van DFI wordt momenteel verhandeld in de buurt van USD 0,08 en noteerde gisteren, maandag, een nieuw dieptepunt. Het DeFiChain project werd geïnitieerd door het cryptobedrijf Bake (voorheen Cake), dat mede werd opgericht door de beruchte Julian Hosp. Nadat Jellyverse eerder deze maand een geplande verbintenis met DeFiChain annuleerde, is nu ook Dobby van boord gesprongen.

Dobby is een dienst op maat voor DeFiChain die beleggers automatisch waarschuwt wanneer hun beleggingen handmatige interventie vereisen. Dobby heeft volgens eigen zeggen al meer dan 8 miljoen berichten naar de DeFiChain gemeenschap gestuurd. CEO Michael Fuchs heeft nu echter op X aangekondigd dat Dobby binnenkort wordt gesloten. Fuchs schrijft dat hij er nu alleen voor staat bij Dobby en dat al zijn collega’s al zijn vertrokken. Omdat hij de infrastructuur van Dobby niet meer alleen kan beheren en daarom de betrouwbaarheid van waarschuwingen niet meer kan garanderen, haalt hij de dienst offline. Fuchs noemt Dobby een “extreem belangrijke” dienst voor DeFiChain en alleen al daarom zou het gevaarlijk zijn om het project als eenmansactie voort te zetten. De DFI-gemeenschap uitte haar teleurstelling in de commentaren en bedankte hem voor zijn werk.

DeFiChain verliesgevend voor veel investeerders – Hosp verwikkeld in rechtszaken

Terwijl DeFiChain steeds meer samenwerkingspartners verliest, zijn alle ogen gericht op Julian Hosp. De door schandalen geteisterde crypto influencer heeft duizenden investeerders naar DeFiChain gelokt en runt ook een “Inner Circle”, waar je exclusieve informatie kunt krijgen voor een maandelijkse vergoeding van meer dan 100 USD. Maar de zonnige jongen Hosp zit in de problemen. Cake / Bake medeoprichter U-Zyn Chua heeft hem voor de rechter gedaagd in Singapore en in de VS wil Bake’s eerste investeerder John Rost een class action lawsuit aanspannen.

Nu de situatie bij DeFiChain verder verslechtert, is de normaal gesproken spraakzame Hosp opvallend stil. Op zijn voorheen dagelijkse account op X, is het enige dat onlangs is gepost een gezegde van de beroemde hindoeïstische monnik Swami Vivekananda: “Hou van me of haat me, beide zijn in mijn voordeel. Als je me mag, ben ik in je hart; als je me haat, ben ik in je hoofd”, de commentaarfunctie is beperkt. Is dit hoe Hosp de terecht teleurgestelde en bezorgde investeerders van DeFiChain wil afschepen?

Conclusie: DeFiChain in vrije val – wordt Hosp verantwoordelijk gehouden?

We hebben de neergang van DeFiChain en Cake de afgelopen twee jaar gevolgd en hebben kennis gemaakt met de agressieve DeFighters, zoals de gemeenschap van het project zichzelf noemt. De mensenvanger Hosp heeft een talent voor het overtuigen van mensen om te investeren in projecten waarvan de structuur en het concept twijfelachtig zijn. Na TenX is DeFiChain nu het volgende project in de cryptosector dat tegen de muur loopt, waarin Hosp een prominente rol speelt. Lorena B., die een vooraanstaand criticus is van DeFiChain en Hosp op X, heeft DFI al afgeschreven en wil haar aandacht nu weer richten op Bitcoin en haar privéhobby’s. Maar voor het zover is, groef ze een video op uit december 2023 waarin Hosp zijn zakenpartners aanvalt en een professionele toekomst zonder DeFiChain en Cake overweegt. Zo gaat dat met kaartenhuizen: Als de wind ruig wordt, zoals bij DeFiChain en Hosp, blijven chaos, vernieling en puin achter.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*