Dogecoin (DOGE) daalt na tv-optreden van “Dogefather” Elon Musk

Dogecoin (DOGE) blijft zijn reputatie waarmaken als een altcoin die vatbaar is voor speculatie. Tesla CEO Elon Musk stuurde Dogecoin in dubbele cijfers verlies met grappen op live TV. Ondertussen komt DOGE weer op gang.

De TV show “Saturday Night Live” heeft een cult aanhang buiten de VS, en deze zaterdag zou het ook een must-watch moeten zijn voor beleggers in Dogecoin (DOGE). Omdat Tesla CEO Elon Musk zichzelf had aangekondigd als gastster bij “Saturday Night Live”, en Musk is een zelfbenoemde “Dogefather” in zijn tweede baan, dus zoiets als de superfan van DOGE. Het was dus duidelijk: Musk zou ook Dogecoin tot onderwerp maken voor een miljoenenpubliek op live tv. Sommigen hadden gehoopt dat DOGE dan de magische grens van 1 US dollar zou aanpakken. Maar het liep anders: terwijl Musk nog grapjes maakte op tv, daalde de prijs van Dogecoin naar 0,49 Amerikaanse dollar, vanaf 0,69 Amerikaanse dollar.

Inmiddels is Dogecoin maandagochtend echter weer in prijs gecorrigeerd naar een goede 0,54 US dollar en slaat Musk alweer op de reclametrommel via Twitter. Zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX zal volgend jaar een satelliet met de naam Doge-1 richting de maan sturen en daarmee voor het eerst een cryptocurrency in de ruimte brengen, belooft Musk. En wat meer is, de missie zal betaald worden in DOGE. Betekent dit een opleving voor Dogecoin?

Met Dogecoin, verandert plezier snel in dure ernst

We herinneren eraan: vorige week nog was DOGE opgeklommen tot nummer vier op de lijst van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies en de hype is al lang een eigen leven gaan leiden. Hoewel Musk soms waarschuwende taal uitslaat (“investeer niet alles in Dogecoin”) over DOGE, gebruikt hij zijn bekendheid in principe op een pro-Dogecoin manier. Andere beroemdheden zoals Snoop Dog zijn op een opvallende manier toegetreden tot de DOGE-club. Vermeldingen van Dogecoin op sociale media hebben een recordniveau bereikt, volgens datadienst LunarCrush.

Dit momentum lijkt veel zorgen over Dogecoin weg te nemen. DOGE is in feite al een inflatoire cryptocurrency door het ontbreken van een cap, wat nog een reden is waarom het zich nog niet in enige mate van betekenis heeft gevestigd als betaalmethode. Bovendien hebben slechts ongeveer 20 wallets meer dan 50 procent van alle DOGE in handen, dus de zogenaamde crypto whales hebben een fundamenteel ongezonde meerderheid met Dogecoin. Als belegger mag u dit niet vergeten als u winstkansen met DOGE wilt verkennen.

Conclusie: Dogecoin en de macht van de menigte

De recente keten van invloeden op de prijscurve van DOGE zijn uitstekende voorbeelden van hoe miljoenen volgers op Musk en Co. een cryptocurrency net zo op en neer kunnen sturen als online gemeenschappen (WallStreetBets). Dit is misschien niet aangenaam voor traditionalisten, maar psychologie heeft ook op de klassieke aandelenmarkten altijd een belangrijke rol gespeeld. Nuchter gezien moeten we dus blijven waarschuwen tegen Dogecoin als een investeringsmogelijkheid op middellange en lange termijn. In DOGE biedt het fundamentele concept geen rationele argumenten zoals in Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Maar er is momenteel ongeveer 70 miljard dollar geïnvesteerd in Dogecoin, en met deze basis kunnen aanzienlijke winsten worden gerealiseerd door middel van risicotolerante strategieën in het geval van aanzienlijke prijsschommelingen van DOGE – met aanzienlijke risico’s van verlies aan de andere kant van de munt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*