Dogecoin Foundation: nieuwe start met ETH-oprichter Buterin en vertrouweling van Elon Musk

Dogecoin (DOGE) kan in de toekomst rekenen op een stichting met prominente adviseurs. Na zes jaar uit de lucht te zijn geweest, heeft de Dogecoin Foundation een heropleving beloofd en wil DOGE verder ontwikkelen.

Dogecoin (DOGE) heeft zich een plaats veroverd onder de tien meest gekapitaliseerde cryptocurrencies na snelle koerswinsten in het voorjaar. Het succes werd door veel deskundigen met argusogen bekeken, omdat er noch een samenhangend concept, noch professionele technologische ondersteuning achter Dogecoin zat. Maar niettemin heeft DOGE bijna 40 miljard dollar aan kapitaal bijeengebracht. Daarom moeten DOGE investeerders nu stoppen: De vergeten en al vele jaren inactieve Dogecoin Foundation heeft via een blogpost een nieuwe start aangekondigd. Volgens een update behoren Vitalik Buterin, de uitvinder van Ethereum (ETH), en Jared Birchall, financieel en juridisch adviseur van Tesla CEO Elon Musk, tot de teamleden die zullen helpen.

Elon Musk tooit zich met de onofficiële titel “Dogefather” en promoot DOGE al maandenlang keer op keer publiekelijk. Maar zijn ideeën voor de verdere ontwikkeling van Dogecoin werden zwaar bekritiseerd door Vitalik Buterin. De twee personen Buterin en Birchall vertegenwoordigen dus de poging om expertise van verschillende kanten samen te brengen bij de Dogecoin Foundation. De andere nieuw benoemde adviseurs passen hier ook in: Billy Markus aka Shibetoshi Nakamoto als een van de oprichters van Dogecoin en Max Keller als een van de bekendste ontwikkelaars bij Dogecoin zijn ook betrokken.

Concrete doelen van de Dogecoin Stichting

Het eerste doel van de nieuw leven ingeblazen Dogecoin Foundation is, volgens haar zelfbeschrijving, het aantrekken van sponsors en het opstellen van een budget voor de komende drie jaar. Dit geld moet dan worden gebruikt om ontwikkelaars en andere deskundigen in vaste dienst te nemen, zodat een professioneel team stevig aan DOGE wordt gebonden. De eerste geldschieters hebben zich al gemeld, en aangezien Dogecoin voorstanders heeft uit de showbusiness en de economie, moet de financiering rond te krijgen zijn. Een stimulans van de Dogecoin Foundation: zij willen zorg dragen voor de bescherming van de merkrechten voor DOGE – en daar vroeg of laat als licentiegever inkomsten uit genereren.

Waarschijnlijk nog belangrijker voor de cryptomarkt: er zal een ecosysteem rond Dogecoin worden gecreëerd, dat toepassingsdoeleinden voor DOGE zal laten zien. Dit omvat links naar de financiële en economische sectoren, alsook het gebruik van Dogecoin in liefdadigheidsprojecten. Natuurlijk is de Dogecoin Foundation 2.0 ook van plan om DOGE technologisch toekomstbestendig te maken. Daarbij moet ook aandacht worden besteed aan schaalbaarheid en aan concepten om DOGE op een milieuvriendelijker manier te positioneren.

Conclusie: Dogecoin wordt volwassen

Volgens ingewijde bronnen is het management van de Dogecoin Foundation al bezig met de voorbereiding van een registratie in Liechtenstein. De kleine Europese staat wordt beschouwd als uitgesproken cryptovriendelijk. Met een actieve Dogecoin Foundation als centraal aanspreekpunt en verzamelpunt voor de technologische en economische ontwikkeling van DOGE, is de nog steeds vaak belachelijk gemaakte altcoin volwassen aan het worden. Bijna alle goed gefinancierde cryptocurrencies hebben gekozen voor de constructie van een stichting om duurzame vooruitgang te organiseren. Sommige van deze inspanningen zijn op kritiek gestuit van de gemeenschappen, omdat zij een gevaar zien voor de gedecentraliseerde principes van crypto. De Dogecoin Foundation probeert potentiële critici nu al de wind uit de zeilen te nemen met haar motto “Listen and Collaborate” en een inclusief manifest. Als de plannen van de Dogecoin Foundation, die prominent aanwezig is bij de herlancering, slagen, is de kans groot dat DOGE in de toekomst een balans zal vinden tussen sympathieke memes en praktische voordelen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*