Ethereum Classic (ETC) is aan het pompen – is dit de volgende Dogecoin?

Ethereum Classic (ETC) werd lang beschouwd als een afschrijving, innovatieve cryptocurrencies hadden ETC achter zich gelaten in market cap. Waarom maakt Ethereum Classic nu een spectaculaire comeback in prijs?

In deze geschiedenis schrijvende crypto week, illustreerde Dogecoin (DOGE) hoe de crypto markt snel miljard-dollar waarden creëert schijnbaar uit het niets. Dan in de laatste 24 uur bleef Dogecoin op recordniveaus en in plaats daarvan duwde Ethereum Classic (ETC) zichzelf naar de voorgrond als je naar de grafieken kijkt. De prijs van Ethereum Classic steeg vannacht met maar liefst 50 procent en in de loop van de week met maar liefst 400 procent. Zijn er parallellen tussen Dogecoin en ETC?

Waarom Ethereum Classic momenteel investeerders aantrekt

Ethereum Classic heeft de laatste tijd ook zelden een rol gespeeld in onze berichtgeving. Als cryptocurrency ontstaan door een hard fork in Ethereum (ETH) in 2016, leek ETC technologisch achter te lopen, en verdachte momenten van 51 procent aanvallen deden het vertrouwen in Ethereum Classic wankelen. Maar ETC was nooit helemaal uit beeld. Of het nu Coinbase, Robinhood, of eToro is, deze gebruiksvriendelijke en wijdverspreide handelsplatformen hebben allemaal Ethereum Classic in hun line-up. Dit vormt de basis voor snelle en massale prijsbewegingen met een hoge liquiditeit.

Toen, eind april, slaagde ETC erin zijn historische all-time high van net onder $40 te zetten. Dit maakte de weg vrij voor prijsreizen naar onbekende werelden. Tesla CEO Elon Musk noemt dit voor Dogecoin “naar de maan”. Er is echter een fundamenteel verschil tussen DOGE en ETC. Het maximum aantal van alle munten op Ethereum Classic is beperkt, en er bestaan online honderden verkooppunten die ETC als betaalmiddel aanvaarden. Dogecoin kan niet bogen op zulke pluspunten. Daarnaast moet niet worden onderschat dat nieuwkomers in de cryptohandel Ethereum (ETH) en ETC snel door elkaar halen vanwege de gemakkelijk te verwarren namen.

Nog een detail: bij de grote broer Ethereum zijn alle ogen gericht op een hervormingsvoorstel voor de transactiekosten, waarvan de aanvaarding echter nog niet vaststaat. Ethereum Classic wil echter, zoals de naam al doet vermoeden, geen beproefde code veranderen. Sommige analisten denken daarom dat mijnwerkers met hun dure computerfarms in de zomer zouden kunnen overstappen van ETH naar ETC, omdat hun zaken met pure Ethereum niet langer de moeite waard zouden zijn na een reorganisatie van de transactiekosten aldaar.

Bottom line: is de prijssprong in Ethereum Classic op wankele grond?

U merkt: het pro-ETC argument voor duurzaamheid op middellange en lange termijn is gebaseerd op nogal wat veronderstellingen en laat de technologische expertise grotendeels buiten beschouwing. Maar zoals Dogecoin of GameStop’s aandelenmarkten: Eenvoudig te gebruiken handelsplatforms en de macht van de menigte zorgen ervoor dat miljardenbedragen op een gecoördineerde manier en met een toenemende frequentie in een zeer korte tijdspanne verschuiven. Deze bewegingen volgen snelle winstkansen. Het lijkt erop dat we zo’n momentum meemaken in Ethereum Classic, aangewakkerd door speculatie in plaats van expertise in de crypto-industrie. Maar dat verandert niets aan de bijna $50 miljard aan ETC’s die momenteel in slechts 24 uur van eigenaar veranderen op cryptobeurzen, wat fabelachtige winsten oplevert voor veel marktdeelnemers.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*