Ethereum (ETH): Optiemarkt voorspelt prijssprong voor de zomer

Ethereum (ETH) wordt momenteel verhandeld op recordniveaus. Risicotolerante handelaren zetten al in op een verdere verdubbeling van de Ether-prijs vanaf eind juni. Wat zit hierachter?

Op tijden bijna 3.600 US dollar, Ethereum (ETH) noteerde vrijdagnacht een nieuwe all-time high en heeft ondertussen meer dan 400 procent gewonnen sinds het begin van het jaar. Uit marktgegevens blijkt dat sommige handelaren er vast van overtuigd zijn dat de recente prestaties van Ether slechts het begin zijn van een bull-cyclus. Dat komt omdat de handel in opties zich opstapelt op Ethereum, die ETH ten laatste tegen eind juni niveaus van $8.000 en hoger zien bereiken. Waarom nemen beleggers zulke riskante risico’s?

Dit is waarom de prijs van Ethereum zou kunnen exploderen

In de analyse kristalliseren zich twee zwaarwegende argumenten uit ten gunste van verdere pompen in Ethereum:

  1. Ethereum haalde zijn vorige all-time high van 2018 pas begin 2021. Dit betekende dat ‘s werelds op één na meest waardevolle cryptocurrency, niet alleen naar marktkapitalisatie, weken later was dan Bitcoin (BTC), die de uptrend als reservemunt in december 2020 aftrapte. Sindsdien heeft de Bitcoin zich goed staande gehouden in een nog niet eerder vertoond prijsgebied. Ethereum heeft nog een inhaalslag te maken in deze regio’s.
  2. DeFi (Decentralized Finances) blijft het thema van het jaar voor de crypto-industrie en hier is Ethereum de spil. Maar hoge transactiekosten voor ETH belemmeren de volgende fase van groei voor DeFi. EIP-1559 is bedoeld om deze situatie te verhelpen. Achter het cryptische acroniem schuilt een ronduit revolutionaire voorgestelde verbetering van het Ethereum-systeem. In plaats van transactievergoedingen (gas fees) uit te betalen aan mijnwerkers en hun prijzen te bepalen door middel van real-time veilingen, zou EIP-1559 resulteren in vaste transactievergoedingen – en deze zouden niet naar mijnwerkers gaan, maar automatisch worden gebruikt om ETH terug te kopen van de vrije markt en deze te vernietigen (burne). Gehoopt wordt dat deze truc de prijs van ETH zal opdrijven en tegelijkertijd het probleem van de hoge transactiekosten zal aanpakken. Een lancering van EIP-1559 zou waarschijnlijk technologisch mogelijk zijn tegen eind juni.

Ethereum – waarheen leidt het pad?

Als investeerder moet je nu ook twee andere belangrijke feiten over de vooruitzichten voor Ethereum in je strategie opnemen:

  1. EIP-1559 is nog lang geen uitgemaakte zaak, mijnwerkers vrezen inkomstenderving. Of zij uiteindelijk zullen instemmen met een hervorming – zoals vereist voor EIP-1559 – wordt momenteel onderzocht. Het zou nauwelijks mogelijk zijn om EIP-1559 door te drukken tegen de rekencapaciteiten van grote mijnpools voor ETH.
  2. De waarneembare optiehandel in ETH, die inzet op prijzen van $8.000 en hoger, wordt vaak georganiseerd in de vorm van out-of-the-money (OTM). Met dit instrument riskeert de handelaar op de expiratiedatum een verlies te nemen op het verschil met de dan geldende koers indien het koersdoel niet wordt bereikt. Sceptici vergelijken Out-of-the-Money daarom met een loterij.

Conclusie: Optimisme over ETH

Een recentere voorspelling over Ethereum ziet ETH op $10.000 tegen het einde van het jaar en neemt ook de algemene cryptocurrency markt mee als stuwend moment. In overzicht, tenminste, kan worden gesteld: Een groeiend aantal professionals is ervan overtuigd dat de huidige all-time highs van ETH nog veel ruimte laten voor de prijs om te stijgen, met EIP-1559 als de kritische indicator voor de vraag of de volgelingen van Ethereum het eens kunnen worden over hervormingen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

1 Comment

  1. The fundements on where Ethereum is build on is stronger, and Moore realistic then the fundements of bitcoin. I think that Ethereum will become the number 1 crypto alt coin of the world within 5 years.. And the sky’s the limit! Good luck to all you investors..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*