Dogecoin (DOGE) wordt de op drie na grootste cryptocurrency – riskante hype

Dogecoin (DOGE) is opgebloeid tot de vierde cryptocurrency met een marktkapitalisatie van ongeveer $80 miljard. Experts merken details op over DOGE die vragen oproepen.

Ook op donderdag is Dogecoin (DOGE) de altcoin van de week: ondanks prijsverliezen heeft DOGE nu een market cap van ongeveer $80 miljard, en bezet daarmee de prestigieuze nummer vier plek onder alle cryptocurrencies wanneer gerangschikt naar kapitaalsterkte tussen Binance Coin (BNB) en Ripple (XRP). In de afgelopen week is Dogecoin ongeveer 100 procent in prijs gestegen en wordt nu verhandeld op ongeveer $0,60. Het zelfverklaarde koersdoel van de aanhangers van DOGE is voorlopig 1,00 US dollar, maar op zich pleiten beroemdheden als Tesla-baas Elon Musk voor een ritje naar de maan voor Dogecoin.

Sommige waarnemers wrijven verbaasd in hun ogen: Dogecoin was jarenlang eerder als een grap populair geworden in de cryptoscene en wist pas half april over de prijsgrens van 0,10 US dollar te springen. Echter, naast prominente steun, sprongen ook eToro en Gemini snel op de bandwagon door DOGE te noteren, wat de trend vermoedelijk verder aanwakkerde. Een blik op de marktgegevens van Dogecoin in vergelijking met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) suggereert: DOGE laat momenteel de twee meest gevestigde cryptocurrencies achter zich, als men de gemiddelde hoeveelheid geld die in een transactie wordt verplaatst als benchmark neemt. Zijn hier speculanten aan het werk?

Dogecoin in mei 2021: Veel plezier met veel risico?

Iedereen die overweegt te investeren in DOGE moet weten: De marktkapitalisatie van Dogecoin is geconcentreerd in een paar portemonnees, waarvan er één ongeveer 28 van alle DOGE bezit die nu theoretisch beschikbaar zijn, en de volgende 18 procent is in handen van slechts een dozijn adressen. Dus bijna 50 procent van alle Dogecoin is in handen van slechts 13 crypto-accounts – dat heet een roedel walvissen, elk met zoveel marktmacht dat ze waarschijnlijk de prijs van DOGE kunnen beïnvloeden. Nu al legendarisch zijn bovendien de tweets van Elon Musk die spontaan DOGE pompt. Zaterdag is Musk van plan om tijdens een tv-optreden (Saturday Night Live) opnieuw de trom te slaan voor Dogecoin.

Conclusie: DOGE heeft risicobeheer nodig

Wij herinneren u eraan dat Dogecoin noch een beperkt maximum aantal tokens in het concept brengt, noch zijn intrede heeft gedaan in de echte wereld als een online betalingsmethode. DOGE is momenteel hoogstwaarschijnlijk een instrument voor financiële speculatie, dat in zijn kapitalisatie thans vele aandelenbedrijven achter zich laat. De fabelachtige opkomst van Dogecoin kan ook abrupt tot een einde komen – een investering in DOGE betekent tegenwoordig een grote bereidheid tot risico en een constant oog op de grafieken om op elk moment te kunnen reageren op prijsschommelingen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*