Ethereum (ETH): “The Merge” gepland voor half september – wat je moet weten

Ethereum (ETH) zal naar verwachting op 15 of 16 september een mijlpaal-upgrade ondergaan met “The Merge”. De harde vork brengt details met zich mee die investeerders moeten weten.

De op één na belangrijkste wereldwijde cryptocurrency Ethereum (ETH) staat aan de vooravond van een historische gebeurtenis: met “The Merge” zal de technologische basis van Ethereum worden overgeschakeld van het vorige energieslurpende Proof-of-Work (PoW) protocol naar het aanzienlijk zuinigere Proof-of-Stake (PoS). Dit zal in de toekomst ook Ethereum miners uit het systeem halen en zou moeten resulteren in deflatoire effecten voor ETH. Voor “The Merge” is nu een verwachte lanceringsdatum van 15 of 16 september aangekondigd. Technisch gezien, zal “The Merge” een harde vork zijn voor Ethereum. Dit zal twee parallelle blockchains creëren voor Ethereum en, bijgevolg, een ETHPoW naast de nieuwe ETH (PoS), die geen echte toekomstperspectieven heeft, maar toch soms voor verwarring kan zorgen.

Op Twitter heeft gebruiker OlimpioCrypto dankbaar gewezen op wat beleggers zoals jij moeten weten voor “The Merge”. We geven een samenvatting van belangrijke details:

– “The Merge” zal effectief alle tokens dupliceren die gedocumenteerd zijn op de Ethereum blockchain. Dit geldt niet alleen voor ETH zelf, maar ook voor NFT’s, liquiditeit op Uniswap en andere DeFi-platforms, krediettransacties op AAVE en Compound, enz., WrappedBitcoin en zelfs ETH stablecoins zoals USDC.

– Miners en winderige cryptobeurzen zullen waarschijnlijk behoren tot degenen die er belang bij hebben om wat bekend staat als Ethereum PoW nog minstens enige tijd actief te houden. Dit komt omdat er voorzienbare mogelijkheden zijn om zaken te doen met ETHPoW en bijbehorende tokens, zelfs als ze niet duurzaam zijn. Sommige cryptobeurzen (bijvoorbeeld Poloniex en BitMEX) hebben al laten weten dat ze in eerste instantie de dan verouderde ETHPoW zullen noteren naast de nieuwe ETH.

– Dus als je mee wilt doen aan de speculatie met ETHPoW, moet je nu al een account aanmaken bij minstens één platform dat ETHPoW verhandelbaar wil maken in de aanloop naar “De Samenvoeging”. Op BitMEX worden bijvoorbeeld al ETHPoW futures verhandeld met waardes van rond de 60 US dollar. ETH wordt momenteel verhandeld rond de 2.000 US dollar, en het verschil toont duidelijk aan dat ETHPoW geen kansen heeft op de middellange en lange termijn op de markt.

– Turbulentie kan dus direct na “The Merge” worden voorspeld. Beleggers willen ETHPoW verkopen om winst te nemen van hun “dubbele” ETH. Hier zou het heel belangrijk voor je zijn om op voorhand na te gaan met welke portemonnee je nog verbinding kan maken met de oude PoW blockchain van ETH. De veelgebruikte Metamask wallet, bijvoorbeeld, zal dit niet automatisch kunnen doen.

– Om toegang te krijgen tot de “dubbele” ETH, moeten uw bestaande Ethereum tegoeden opgeslagen zijn op de blockchain onder uw beheer. Als u ze momenteel op een gecentraliseerde cryptobeurs aanhoudt, zou u ze eerst van daar moeten opnemen.

– Als u biedingen uitvoert op NFT platformen zoals OpenSea, moet u deze zeker annuleren voor “The Merge” – omdat het risico om hier met ETHPoW ingetrokken te worden hoog is.

-Het is ook aan te raden om liquiditeit in ETH terug te trekken van DeFi platforms vóór “The Merge”, omdat de situatie daar waarschijnlijk verwarrend zal worden. Zelfs gokken op het moment na “The Merge” is niet voor beginners. Als u hier risico’s wilt nemen, moet u een bovengemiddelde kennis van het onderwerp hebben.

– OlimpioCrypto wijst ook op het gevaar van zogenaamde replay-aanvallen, waarbij een transactie wordt geïnitieerd in ETHPoW maar gerepliceerd in ETH (PoS). Hier helpt het om transacties te verwerpen.

Conclusie: Ethereum beleggers moeten op hun hoede zijn voor “The Merge”

In de komende weken verwachten we nog steeds informatie van cryptobeurzen, cryptoplatforms, DeFi-projecten en andere marktdeelnemers over hoe zij specifiek van plan zijn om te gaan met “The Merge” en wat klanten moeten doen. De ervaring leert dat “zwarte schapen” een dergelijke situatie ook zien als een gelegenheid om oplichting te plegen en de onervarenheid van beleggers uit te buiten. Wees dus voorzichtig in het Ethereum ecosysteem en controleer acties een keer te vaak in plaats van in een val te trappen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*