eToro verlaagt minimum stortingsbedrag naar 50 US dollar

Handelsplatform eToro maakt het makkelijker om te beginnen in crypto trading door de minimale storting te verlagen naar 50 US dollar. Voorheen was een minimum van 200 US dollar vereist.

eToro heeft stilletjes een grote klantvriendelijke stap gezet: vanaf nu is het voor klanten uit Duitsland voldoende om 50 US dollar te storten om vervolgens te beginnen met het handelen in cryptocurrencies en andere asset classes. Voorheen was dit minimum stortingsbedrag 200 US dollar. Met deze aanzienlijke verlaging is het nu ook eenvoudiger om bijvoorbeeld een spaarplan op basis van Bitcoin (BTC) uit te voeren.

In de cryptoscene is “sats stapelen” de naam die wordt gegeven aan de strategie om regelmatig kleine bedragen in Bitcoin te investeren om de trend op de lange termijn niet te missen. Sats staat voor satoshis, de kleinste eenheid waarin Bitcoin wordt verrekend. Eén sat is gelijk aan 0,00000001 BTC, dus één Bitcoin bevat 100 miljoen sats. Voor 50 Amerikaanse dollar krijgt u momenteel bijna 0,0016 Bitcoin bij eToro, kosten inbegrepen. Net als bij andere spaarplannen gaat het concept van “Stacking Sats” ervan uit dat het vrijwel onmogelijk is om het ideale moment voor een investering te vinden. In plaats daarvan loont het echter – historisch bewezen – om voortdurend geld in een gekozen activaklasse als Bitcoin te stoppen en kleinere bedragen niet te onderschatten. Hoewel cryptocurrencies erom berucht zijn aan sterke prijsschommelingen onderhevig te zijn, heeft de cryptocurrency Bitcoin het de afgelopen tien jaar in een vergelijking op middellange en lange termijn duidelijk beter gedaan dan alle andere wijdverspreide activaklassen, zoals de DAX of goud.

Zowel in de VS als in Duitsland en de EU zijn er de laatste tijd duidelijke tendensen geweest in de richting van bovengemiddelde inflatiecijfers. Deskundigen benadrukken daarom dat beleggingsstrategieën en spaarplannen niet alleen moeten worden afgemeten aan hun eigen procentuele winst, maar dat ook rekening moet worden gehouden met de inflatie. Bitcoin heeft hier een goede reputatie opgebouwd als een opslagplaats van waarde (“digitaal goud”). Omdat BTC in principe beschermd is tegen inflatie, is het maximumaantal van 21 miljoen Bitcoin voor eeuwig vastgesteld. Als nu, net als in het verleden, de groeiende vraag naar BTC samenkomt met een voortdurend krimpend aanbod, zijn prijsstijgingen onvermijdelijk.

Conclusie: eToro toont klantvriendelijkheid

Wie klant wordt of is bij eToro is natuurlijk niet beperkt tot Bitcoin. Heel legaal heeft eToro ook een groot aantal andere cryptocurrencies in haar programma, waaronder belangrijke altcoins zoals Ethereum (ETH) en IOTA. Bovendien biedt eToro handel in populaire aandelen, grondstoffen, indexen en fiatvaluta’s. Wij kennen eToro als een gerenommeerd platform met als pluspunt dat het altijd ondersteuning in de Duitse taal garandeert. Dankzij de verlaagde instapdrempel voor de minimumstorting is het nu gemakkelijker dan ooit om uw individuele beleggingsstrategie met eToro uit te voeren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*